Een mooi verslag door de ogen van een trainer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Een wedstrijdverslag gezien door de ogen van trainer, Henk Alssema. Henk traint de dames van Hunsingo en neemt ons mee in de wedstrijd van ‘zijn” dames in hun strijd tegen koploper The Knickerbockers 2. Een mooi verslag dat de moeite van het lezen meer dan waard is.

Een wedstrijdverslag gezien door de ogen van trainer, Henk Alssema. Henk traint de dames van Hunsingo en neemt ons mee in de wedstrijd van ‘zijn” dames in hun strijd tegen koploper The Knickerbockers 2. Een mooi verslag dat de moeite van het lezen meer dan waard is.

 IMG_2022

        Hunsingo-dames 1 seizoen 2011-2012 met rechts trainer Henk Alssema en links sponsor Jacob Kamst

Kris zei het van te voren al op Facebook: ‘’Dames ik voel het: we gaan stunten vandaag tegen de koploper’’. De koploper, tot afgelopen zaterdag, waren de meiden van TKB 2. Vorige week hadden de studenten een feestje te vieren, ze pakten de 1e prijs van het seizoen: de 1e periodetitel. De lady’s van Hunsingo hadden ook alle reden om te juichen, er werd met 7-0 van MKV ’29 gewonnen. Na afloop liet aanvoerster Esther weten dat ‘The Flow’ weer aanwezig was. In de kleedkamer was dan ook het gevoel aanwezig dat er iets te halen viel tegen TKB 2. We hebben niets te verliezen en gaan er voor!  Henk liet weten dat we met dezelfde basis zouden beginnen op één verandering na: Marieke vervangt Fenny op de goal. De muziek werd aangezet en het omroepen van de rugnummers kon weer beginnen. Na een, volgens Ditty,  professionele voorbereiding waren we klaar om te vlammen!

Goed bedacht plan

De eerste helft verliep zoals van te voren was bedacht. Volop druk zetten en zorgen dat de koploper niet in hun spel kan komen, bepalende speelsters bij TKB mogen niet de tijd krijgen om passes te versturen.  Daarnaast liet TKB de dames van Hunsingo voetballen en daardoor waren wij de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft. We creëerden wel een aantal kansjes, maar de goal viel niet. De keepster stond goed te spelen. Esther was het dichtst bij een meer dan verdiende voorsprong. Yvonne haar corner belandde op Es haar hoofd, toen ze al bijna in het doel van TKB stond. Nu weet ik niet meer of het nou de keepster was die TKB redde van een achterstand of toch de lat. In ieder geval, de bal ging er niet in. Achterin had Linda de spits volledig onder controle en kwam er niet veel gevaar van de voorhoede speelsters. De verdediging had alles onder controle. Over het algemeen werden de duels gewonnen, er was strijd, vertrouwen en de durf om te voetballen. Eigenlijk precies hetzelfde als vorige week, alleen was de tegenstander van een ander formaat. TKB is een goede ploeg. Fysiek sterk, spelen leuk positiespel en beschikken over een aantal slimme verdedigers. Onze aanvallers kwamen niet net zo makkelijk als vorige week langs de verdedigers, toch hebben zij ontzettend veel werk verricht in de vorm van volle bak druk zetten. Ons middenveld was in de eerste helft vooral dynamischer en sneller, waardoor er veel balbezit was voor Hunsingo. De eerste helft gaf een goed gevoel,  had veel kracht gekost en helaas geen doelpunt opgeleverd. Tijd voor een rustmomentje.

In de rust

Iedereen even zitten, even bijpraten, wat wedstrijdmomentjes ophalen. En natuurlijk zeg je dan tegen elkaar dat we dit spel in de tweede helft willen volhouden, ondanks dat het bijna onmogelijk is om 90 minuten lang vol pressie te spelen. Positieve punten worden benoemd, tips worden gegeven en we mogen weer het veld op. En dan zegt de aanvoerster nog even: het staat gewoon weer 0-0. Precies Es.

 De tweede helft

De eerste minuten van de tweede helft kwamen nog een beetje overeen met de eerste 45 minuten, maar daarna domineerde TKB de wedstrijd. Zij lieten vanaf dat moment het betere spel zien. Voor ons gingen steeds meer duels verloren en voetballend kwamen we er niet meer zo vaak uit, toch waren we nog een aantal keer gevaarlijk naar aanleiding van goed stoorwerk. TKB kwam voor een gedeelte in hun spel en werd af en toe gevaarlijk voor de goal bij Marieke. Marieke liet echter zien dat ze het een aanvaller erg lastig kan maken door het doel ‘klein te maken’. Met een aantal goede reddingen werd een achterstand voorkomen. Linda moest nog één keer tot het uiterste gaan door de bal voor de lijn weg te halen. Ondanks dat het mooiste voetbal er bij ons in de tweede helft vanaf was, werd er wel volle bak gestreden. Een beetje bang om alsnog een tegengoal te incasseren, waardoor je toch te ver terugzakt. De dames van TKB speelden hier goed op in, maar creëerden geen grote kansen. De laatste minuten moesten we met 10 man verder, omdat Yvonne met een vervelende enkelblessure het veld moest verlaten. De sliding van de verdediger was correct, Yv had alleen niet het geluk dat ze ongeschonden uit de strijd kwam.

Na afloop

Na afloop kwam de TKB verdedigster nog naar Yv om de situatie te bespreken, heel sportief.  Al met al was een gelijkspel een terechte uitslag. De studenten waren teleurgesteld en later bleek dat ze geen koploper meer waren. Wij waren toch wel blij met het eindsignaal van de scheidsrechter en tevreden met het resultaat. Het voelde zeker als een stunt. Dus ging de muziek weer aan in de kleedkamer en werden er chocolaatjes gegeten. En dan kom je ’s nachts thuis en lees je het volgende mooie bericht op Facebook: ‘’Ik zeg altijd: 0-0 tegen de koploper is niet slecht! Ik geloof dat iedereen het daar wel met eens is. Volgende week maar weer op herhaling bij Pelikanen S, wederom een ‘koploper wedstrijd’ dames, dat kunnen wij!