Dramatisch Spel kost Bedum E1 twee punten

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

BedumNa de moeizame overwinning van vorige week thuis tegen GRC Groningen E1 moest de ploeg uit Bedum nu wederom tegen een ploeg uit de stad spelen en deze keer was FC Lewenborg E1 de tegenstander.De Groningers stonden met 3 punten uit 6 wedstrijden op de voorlaatste plaats en waren derhalve niet sterk aan de competitie begonnen. Daar zou ook het gevaar kunnen schuilen maar onderschatting is E1 vreemd want  het team kan  het zich  niet permitteren om slap aan een wedstrijd te beginnen, immers de kracht van Bedum E1 is nu juist het vastzetten en afjagen van de tegenstander over het hele veld en als het team  daar mee begint en het vol kan houden dan hoeft het voor geen enkele opponent bang te zijn.

In deze nog prille competitie is te zien dat er vijf teams zijn die om de bovenste plaatsen zullen gaan strijden en is er sprake van weinig krachtsverschil onderling en is het zaak iedere week een goede wedstrijdmentaliteit aan de dag te leggen om vervolgens te zorgen met goed voetbal aansprekende resultaten te behalen.

Vandaag ook op het programma een interessant treffen tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst Be Quick 1887 en Lycurgus op sportpark Vinkhuizen.Laatstgenoemde ploeg had net als Bedum ook 3 verliespunten en Be Quick was nog ongeslagen, dus daar gingen verliespunten vallen.

 In de bespreking hoefde door de coaches niet veel gezegd te worden, de wedstrijd van vorige week zat bij de spelers nog goed in het geheugen en zo werd er na een goede warming up om 09.00 uur afgetrapt. Bedum begon net als vorige week tegen GRC veel te afwachtend aan de wedstrijd en liet Lewenborg voetballen en was het wachten op een tegengoal en die kwam dan ook. Daarna kregen de Bedumers ook kansen en de coaches hadden vlak voor aanvang van de wedstrijd nog gezegd om scherp te zijn bij het afmaken van de kansen maar zowel Jesse Engelsma als Yanick Fokkens lieten dat na. Het bleef een matte vertoning van Bedum-kant tot aan de rust.

 

In die rust gaven  de coaches aan dat het, met alle respect voor FC Lewenborg, wel heel slecht zou zijn mocht  er puntverlies geleden worden. In de tweede helft speelde Bedum feller maar vaak ontbrak de nauwkeurigheid en  zelfs moest de 2-0 nog toegestaan worden die weliswaar prachtig gescoord werd. Daarna werd het voetballend iets beter, Jimi Hoeksema maakte de aansluitingstreffer en kwamen er meer kansen om de gelijkmaker te produceren maar met de eindpass en in de afwerking bleef Bedum slordig, toch maakte Engelsma de 2-2, na fout uitverdedigen van de Groningers scoorde hij uit de afvallende bal, nu leek het erop dat de Bedumers door konden drukken maar plotseling stond Lewenborg weer op voorsprong na weifelend ingrijpen aan onze kant: 3-2

Toch nog proberen om dan in ieder geval een punt mee te nemen naar Bedum en dat lukte middels Jesse Engelsma die de 3-3 aantekende en zelfs toen hadden we ook nog de winst kunnen pakken maar dat lukte niet meer. Resumerend kun je stellen dat het Bedum E1 in de afgelopen twee weken niet lukte om scherp aan de wedstrijd te beginnen en lijkt het of sommige spelers vermoeid ogen in het begin van de wedstrijd.

Het wrange van deze zaterdag was ook nog dat de concurrenten tegen elkaar gelijkspeelden en dus had de ploeg uit Bedum goede zaken kunnen doen vandaag, maar ja,  …….. hadden.Volgende week de thuiswedstrijd tegen een naaste belager, Hoogezand E2 en dan zal het team uit een heel ander vaatje moeten tappen.