Onrust in Kloosterburen rond Daarde Elftal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Voor het begin van het seizoen 2011-2012 vond er bij het derde elftal van Kloosterburen een belangrijke wijziging plaats. 2/3 van de technische staf werd namelijk vervangen. Sinds de wisseling, zo hebben de ‘weggetuurde” stafleden geconstateerd, loopt het niet bij het Daarde zodat de 'vijfde colonne" zich gaat roeren in Kloosterburen. Dit alles valt te lezen in onderstaand verslag van onze speciale verslaggevers Lodewijk Waldorf en Betto Statler

iwaldorfstatler_img_assist_custom-182x122

De Barbier en de Kraanvogel (nabeschouwing Daarde tegen Eenrum3)

Kloosterburen

Mooi weer in Kloosterburen en het Daarde moest het opnemen tegen Eenrum 3. Sinds wij er niet meer bij zijn, gaat het wel aardig goed met het team. Althans dat zeggen ze steeds tegen ons.Dat wilden we wel eens zien en daarom togen wij naar het plaatselijke sportpark.Er waren behoorlijk wat toeschouwers, maar het spel viel ons niet mee. Toen wij nog leiding gaven, was dat wel anders. Wij zorgden ervoor dat het team op scherp stond, maar nu was het allemaal maar wat slapjes. Hoewel het merendeel van het team tegenwoordig op de dinsdagavond aan het trainen is, vragen wij ons af wat ze daar doen.
Naar onze bescheiden mening maakt men alleen maar de koelkasten leeg, want vooral conditioneel verkeert het team in deplorabele toestand.
Ron Bolt, vroeger topspits, was na één sprintje al heel erg moe en verstopte zich zo goed dat zijn teamgenoten niet meer wisten hoe ze hem moesten bereiken. Wel scoorde Ron, want dat kan hij, een doelpunt, waarbij hij hulp kreeg van neef Richard. Deze liet de bal tussen zijn benen doorrollen en toen kwam de bal heel gelukkig via de paal in het doel. Dat betekende 3-0, want Sjoerd “Sake”van der Ploeg had ook al twee keer gescoord.
U begrijpt wel dat de tegenstand van Eenrum beneden alle peil was. Zulke tegenstanders hadden wij, toen wij nog leiding gaven, nooit. Eigenlijk had het wel 20-0 moeten zijn, maar daar slaagde dit team mooi niet in.

Baarslagje
Hans “Baarslagje” Baarslag was zelfs te moe om te vallen. Vroeger maakte hij wel eens een leuke actie, die veelal werd besloten met een valpartij waarbij de kans dan altijd werd gemist, nu kwam hij daar niet eens aan toe. Wij gaven Hans altijd de vrijheid, want dan kon hij het minste kwaad; met de nieuwe leiding wordt Hans in een rol gedwongen die hem niet ligt. Je ziet zo’n jongen helemaal ondersneeuwen binnen het tactisch concept van de nieuwe “leiders”.
Wat dat betreft valt het ons ook heel erg zwaar dat Boetski hier helemaal niets van zegt. Want wij hebben Boets bereid gevonden om een beetje te spioneren binnen het team en om de vinger aan de pols te houden. Boets wordt echter gewoon monddood gemaakt. Hij mag van die nieuwe “heren”helemaal niets meer zeggen. Arme Boets, de goedheid zelve, erelid, grootvorst, senator, mag alleen maar kratjes bier weggeven en verder helemaal niets.
Gelukkig hebben wij nog enige inbreng binnen het bestuur en wij zijn dan ook van plan om in te grijpen als het echt niet meer kan. Maar het team stond bij de rust met 3-0 voor en dan kun je lullen als Brugman, maar ze slaan je vanzelfsprekend met de feiten om de oren.

Andere doelman

Na de rust wisselden ze zomaar keeper Sander Adema in voor een andere Sander, Medendorp in dit geval. Sander Adema hebben wij nog ontdekt en wij gaven die jongen altijd alle ruimte om zich te ontwikkelen. Bij die nieuwe leiding denken ze daar anders over. Ook wisselden ze Leon de Jong. Wij denken dat Leon een grote mond heeft gehad in de rust en daar kunnen die “coaches”niet tegen. Omdat ze zo verdrietig waren, zijn Sander en Leon maar naar de Euroborg gegaan om FC Groningen te zien. U begrijpt dat het niet goed zit in dit team, want anders doe je zoiets niet.
Toen ook Huipie, die Utrechter uit Voorburg, nog gewisseld werd, kregen wij het vermoeden dat de “leiding”bewust wilde verliezen. Die ene komt van oorsprong uit Eenrum en die andere heeft ook nog ergens in Leens gevoetbald, dus hoe zit het werkelijk met de betrokkenheid bij ons clubje Kloosterburen? Die nieuwe keeper, ook uit Eenrum afkomstig trouwens, begon meteen al goed door de bal naar een Eenrumer te schieten. Helaas kon die Eenrumer er niets van waardoor de bal naast het doel verdween. Een minuutje later deed hij het echter nog een keer en toen was het wel raak. 3-1.
10 minuten later zou een slap balletje even gevangen worden, maar een mollebultje liet de gespierde Medendorp richting het gras gaan, waardoor de bal met een keurig boogje in het doel verdween. 3-2.
Hoewel Kloosterburen eigenlijk veel sterker was dan Eenrum, had de leiding er toch maar mooi voor gezorgd dat het nog spannend werd. De inmiddels in het veld gekomen, tweebenige kraanvogel, Rolando Staal, probeerde de uitstekende keeper van Eenrum naar het Hiernamaals te begeleiden, maar dat mislukte op het nippertje.
De Barbier van Granada, Renato Wiersum, probeerde ondertussen het gras wat korter te knippen door enkele haarscherpe slidings uit te voeren.
Omdat Eenrum nou niet direct een heel goed team had, slaagde het Daarde erin om de 3-2 voorsprong te behouden. Een opmerkelijk feit was nog dat Ron B. vlak voor tijd een door Sake van der Ploeg op maat gegeven bal heel hard in het doel probeerde te schieten. Ron was even uit zijn holletje gekropen en probeerde de bal zo hard mogelijk in het doel te schieten. Omdat wij al aangaven dat de eindstand 3-2 was, begrijpt U dat de bal niet in het doel ging.
Integendeel, dominee Wigboldus van Kruisweg vraagt zich nu nog af wat er toch langs zijn hoofd vloog, zondagmiddag 30 november om 13.45 uur.
Kort hierop floot de uitstekend leidende Herman Bos voor het einde van de wedstrijd.

Een tafel

Over het gebeuren na de wedstrijd kunnen we kort zijn. De spelers werden als schapen bij elkaar gedreven en moesten! samen aan één tafel zitten.
Eise, suikerspinverkoper te Kleine Huisjes, kwam ook nog even en ook deze werd verplicht om er bij te komen zitten. Je zag gewoon dat ze liever bij ons hadden gezeten, maar daar kwam mooi niets van in.
Ook Wim “der Fuchse”Vos kwam nog even van zijn brunch en hoe zelfstandig Wim ook is, hij moest er ook aan geloven.
Uiteindelijk werd het wel gezellig, want ook FC Groningen won, maar dat lag zeker niet aan de leiding.

Lodewijk Waldorf en Betto Statler