Mooie e-mail door een clubman in hart en nieren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Kloosterburen

Hieronder vindt u een innemend, via e-mail verkregen reactie, geschreven door Jan van Duinen. Het is geschreven in ’t kader van een actie van Vrienden van Kloosterburen. Jan woont in Uithuizen en was jarenlang een zeer verdienstelijk keeper in het eerste van de vv Kloosterburen. Zijn naam wordt met respect binnen de vv Kloosterburen uitgesproken, omdat hij tijdens en na zijn voetballeven veel betrokkenheid toont bij de club. Jan komt nog steeds elk jaar op de clubdag om het Kloosterburen gevoel te voelen en is een zeer actieve wandelaar. De Nijmeegse vierdaagse heeft hij zeer vaak gelopen en laatst was hij hier nog met de tocht om de noord die vanuit de kantine van Kloosterburen van start ging.:

Hierbij mijn reactie,

Warme herinneringen bewaar ik aan mijn voetbaltijd in Kloosterburen, ook toen al een club met veel vrijwilligers, een goed voorbeeld van een vrijwilliger uit mijn tijd is Jan Bos(ke) . Ik heb dan ook met plezier gehoor gegeven aan het verzoek om mee te doen via De Vrienden van Kloosterburen, de club van 50 (Euro per jaar).
Het zal voor de vereniging financieel steeds moeilijker worden het hoofd boven water te houden , zie wat de gemeentes aan bezuinigingen voorstellen en clubs onder druk zetten te fuseren.
Juist in een dorp als Kloosterburen moet je als voetbalclub zelfstandig door willen gaan, er wordt al zoveel aan het centrumdorp (Leens) toebedeeld.

Er zijn vele mogelijkheden om iets voor de club te doen, bijvoorbeeld via een donateurschap van 15 euro per jaar , het aanbieden van een wedstrijdbal , een reclamebord langs het veld en voor 50 Euro ben je een jaar lang lid van de Vrienden van Kloosterburen.

Ik weet zeker dat er meer zijn die warme herinneringen aan deze voetbalclub bewaren, het zou een welkome steun zijn voor al die vrijwilligers wanneer die warme herinnering wordt omgezet in een kleine bijdrage aan deze club en voor 50 Euro ben je al een vaste Vriend van deze mooie voetbalclub uit Kloosterburen.

Voetbalgroeten van Jan van Duinen

Een mooi gebaar van de oud-voetballer die de club waar het allemaal voor hem begonnen is nog steeds een warm hart toedraagt. Toevallig trof ik de oud-doelman tijdens de start van de wandelhappening ‘Tocht om Noord” en inderdaad bijna iedereen in Kloosterburen kende hem nog.

Onderaan het bericht stond als noot van de redactie dat het mooi zou zijn dat de reactie van Jan op Hyves verscheen. Puurvoetbalonline heeft geen Hyves maar onze berichten worden wel doorgelinkt naar Facebook en Twitter want dit gebaar van clubliefde mag niet onvermeld blijven.