7x7 35/45+ kennismakingstoernooi Groningen

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

image001

Voetbalverenigingen  Be Quick 1887 en Amicitia VMC zijn op vrijdagavond 4 november a.s. gastheer van een tweetal kennismakingstoernooien van het Continental 7x7 35/45+ voetbal in de regio Groningen. Bij Be Quick strijden de 35 plussers om de eer en bij Amicitia de 45 plussers.

De toernooien zijn een gevolg van een succesvolle informatiebijeenkomst van de KNVB in september waaraan een tiental verenigingen deelnamen. Tijdens deze bijeenkomsten hebben de verenigingen de handen ineen geslagen en zijn binnen de vereniging gaan werven om leden en oud-leden in deze leeftijdscategorie enthousiast te maken voor deze nieuwe spelvorm van de KNVB. Ook hebben de verenigingen andere clubs uit de buurt benaderd.

Het 7x7 35/45+ voetbal wordt steeds populairder in het Noorden van het land. Eerder dit najaar werd er al in deze vorm gevoetbald bij Foarút in Menaam, Noordbergum en afgelopen vrijdag in Emmen. In de regio Hoogeveen wordt door 45 plussers zelfs in een structurele competitie gevoetbald.

In het voorjaar wil de KNVB meer verenigingen in het district stimuleren zich in te schrijven voor een 7x7 35/45+ competitie. Het aanbod bestaat, naast een competitie in de vorm van een toernooienreeks, uit een reguliere competitievorm voor 7-tallen in deze leeftijdscategorie. De zogenaamde ‘mooi weer’ competities vinden plaats in de periode september tot begin november en van half maart tot en met mei.

Naast competities organiseert de KNVB jaarlijks een NK 7x7 35/45+ toernooi. De voorrondes voor dit NK worden op 25 mei 2012 gespeeld op verschillende locaties in het district. De landelijke finale vindt traditiegetrouw plaats in Zeist.

Na de introductie van 45+ voetbal is de KNVB ook gestart met deze voetbalvorm voor 35-plussers. 35+ en 45+ voetbal wordt gespeeld in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal 35 of 45 jaar oud zijn. Tevens kan er onbeperkt worden gewisseld en is er geen buitenspelregel. Topfitte 45-plussers kunnen ook uitkomen in 35+ teams, omgekeerd is dispensatie echter niet mogelijk.

Deelnemende ploegen 7x7 35+ toernooi bij Be Quick 1887: FVV Foxhol, Amicitia VMC, Kielwindeweer, Helpman, Vako Vries en Be Quick 1887.

Deelnemende ploegen 7x7 45+ toernooi bij Amicitia VMC: Velocitas 1897, Glimmen, Vako Vries, Oosterparkers en Amicitia VMC.

Meer informatie over 35+ en 45+ voetbal is te vinden op www.voetbal.nl/7tegen7.