Jur Smit vertrekt bij Poolster

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Poolsterlogo

Poolster en hoofdtrainer Jur Smit  gaan na dit seizoen uit elkaar. Smit, bezig aan zijn tweede jaar als hoofdcoach en het bestuur van de Spijkster club zijn in goed onderling overleg tot dit besluit gekomen.

Poolster miste het afgelopen seizoen op doelsaldo de kans op promotie en bezet momenteel de 11e plaats in 4C. De Winsumer trainer zal op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging waar Poolster op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer voor het volgende seizoen. De sollicitatieprocedure zal binnenkort in gang worden gezet en het bestuur hoopt binnen redelijke termijn met kandidaten om tafel te kunnen gaan. Uiteraard kan en zal het de tijd nemen om een zorgvuldige afweging te maken welke trainer goed bij de vereniging zal passen.

Daarnaast heeft Poolster met oud-speler Matijs Lips overeenstemming bereikt omtrent het verzorgen van een deel van de trainingen aan de jeugd. Ook zal Lips, die het laatst als jeugdtrainer bij CVVB werkzaam was, een rol krijgen in het verbeteren van de structuur in de jeugdopleiding. Poolster was al langer op zoek naar een trainer voor de jeugd die het bestaande korps tevens ondersteuning kon bieden. Lips begint half november aan de klus