Gehavend dameselftal FC LEO verliest

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Onnodig verlies voor FC LEO Da1

 

In plaats van een vrij weekend had de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, kortweg KNVB, besloten om het 4e dames team van Oranje Nassau na 6!! speelrondes alsnog toe te laten tot de competitie. Dus toog FC LEO Da1 naar Groningen om daar aan te treden. Met de nodige personele problemen vanwege blessures en afmeldingen ging men vol goede moed op weg met precies 11 speelsters. Van deze 11 kampten Hannerieke Bolt en Janneke Rietema ook nog met de naweeën van blessures maar wilden toch spelen.

 

FC LEO begon goed aan de wedstrijd en deed zeker niet onder voor de thuisploeg die met een mix van ervaren en jonge speelsters aantrad. Als er op sommige momenten wat beter met de laatste inspeel pass was omgegaan had de ploeg uit Leens zomaar voor kunnen staan. Echter de bal was net te hard of kwam achter een medespeelster terecht waardoor het niets werd.

 

In de 13e minuut kwam ON uit het niets op voorsprong. Een ongelukkig opstuitende bal kwam tegen de onderkant van de arm van Liesanne Tammens en de scheidsrechtster wees resoluut naar de strafschop stip alwaar dit cadeautje dankbaar werd aanvaard en benut.

In de 33e minuut kwam de laatste vrouw van ON in balbezit en zij mocht zomaar het halve veld oversteken zonder aangevallen te worden. Op 25 meter van het doel besloot zij uit te halen en de bal ging onhoudbaar in de kruising. Een goal die je zelfs bij de heren weinig ziet.

In de 45e minuut nam de thuisploeg een ingooi heel snel waardoor FC LEO uit positie werd gespeeld en de prima voorzet werd bij de 2e paal ingeschoten. Een 3-0 ruststand.

 

In de rust bood de geblesseerde Monique van der Ploeg aan om in het doel te gaan waardoor Jolanda van Dijk in het veld kon spelen omdat de niet okselfrisse Janneke Rietema te geblesseerd was om verder te spelen.

 

Het inbrengen van Jolanda had direct succes. Zij versierde een hoekschop waarbij in de rommelige situatie die ontstond nadat de bal genomen was een speelster van de thuisploeg de bal op de hand kreeg en er nu een strafschop werd gegeven aan FC LEO. Danielle van der Ploeg zette zich achter de bal maar schoot de bal dusdanig slecht in dat de keepster van ON geen enkele moeite had om de bal te pakken.

Het spel golfde op en neer, zonder dat er sprake was van goed voetbal, maar gescoord werd er niet meer.

Opnieuw verlies voor de dames van FC LEO. Komende zaterdag wordt er thuis gespeeld tegen TKB Da 4 misschien dat er dan weer eens gewonnen kan worden. Het ligt in ieder geval niet aan de inzet want die is gewoon goed.