Eems Boys en Neptunia gaan samenwerken

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Neptunia_12451a               bron: www.tweenul.nl      EemsBoys1

Neptunia en Eems Boys zijn dit seizoen een samenwerkingsverband aangegaan voor de B-junioren. “Aan het einde van het vorige seizoen werd voor Neptunia al snel duidelijk dat men voor de B-junioren met een problematisch aantal kwam te zitten,” legt voorzitter Mike Leemburg van de commissie samenwerking uit. “Voor het nieuwe seizoen stonden er 19 B-junioren op de lijst. Te veel voor een B1 en te weinig voor een B2. De spelers kwamen zelf met de suggestie of we niet konden samenwerken met een andere vereniging.

Omdat we wisten dat Eems Boys met min of meer hetzelfde probleem zat is er door een aantal jeugdbestuursleden van Neptunia contact gezocht met het jeugdbestuur van die club. De reactie was positief en na een aantal besprekingen is de samenwerkingsovereenkomst door beide besturen getekend.”

Inmiddels hebben de spelers al een aantal keren met elkaar getraind en zijn de eerste wedstrijden gespeeld. De onderlinge sfeer is goed (alsof men al jaren met elkaar speelt). Uiteindelijk zijn er twee teams samengesteld met ongeveer 17 spelers per team. Er wordt geselecteerd op kwaliteit en de B1 zal dit seizoen zeker een rol van betekenis gaan spelen in de 1e klasse E.

De B1-selectie speelt tot de winterstop de thuiswedstrijden op het sportpark Uitwierde in het tenue van de Neptunia, de B2-selectie op het sportpark Centrum in het tenue van Eems Boys. Na de winterstop wordt er gewisseld