Winst Eenrum-dames tegen DIVA'83

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Eenrum

In Groningen traden de zaalvoetbaldames van Eenrum aan tegen DIVA’83, een tegenstander waartegen Eenrum het altijd moeilijk heeft. Ook deze keer zou dat weer het geval zijn. Toch werd er met 3-4 gewonnen.


Beide teams waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd maar het waren de gasten die na 6 minuten spelen de leiding namen. Karina Smits vond schoonzus Selina Smits die via een verdedigster van DIVA scoorde: 0-1. De thuisploeg liet het er evenwel niet bij zitten en kwam verscheidene malen gevaarlijk door maar mede door het goede keeperswerk van Hilma Hamming bleef in ieder geval in de eerste helft de nul gehandhaafd. Aan de andere kant kon Eenrum ook niet in haar spel komen door de gladde vloer die goed voetbal bijna onmogelijk maakte en waarbij speelsters ook nog eens op moest passen om niet uit of weg te glijden en zichzelf zo te blesseren. Mede hierdoor lukte het de gasten ook niet meer om nog voor de rust een treffer te plaatsen ondanks toch wel enkele goede kansen van Sarah Rijzinga, Korinne Huizenga en Janet Toonder.

De tweede helft begon gelijk met een aanvallend DIVA dat wat later door Eenrum werd achterhaald. De ploeg uit Noord-Groningen begon allengs meer aan te dringen en dit betaalde zich dan ook uit alhoewel de keepster van DIVA er  nog aardig wat uit plukte. Na 11 minuten was het dan ook raak. Via Janet en Anda Toonder belandde de bal vanaf de rechterflank bij Sarah Rijzinga die haar faam waar maakte: 0-2. Eenrum ging goed door want weer een minuut later stond het ook al 0-3 toen Anda Toonder vanaf de linkerkant voorzette en Sarah Rijzinga andermaal raak schoot. Nadat een tegenstoot van DIVA werd afgestopt was het weer Eenrum dat haar voorsprong in de 16e minuut nog verder uitbreidde. Linda Bolt speelde vanaf het rechtermiddenveld Sarah Rijzinga aan die haar hattrick voltooide: 0-4. Er leek een grote zege in het verschiet maar hoe anders liep het. Er sloop onrust in de Eenrumer ploeg en DIVA proefde dit en sloeg toen ook toe. Een uitgespeelde aanval in de 19e minuut betekende 1-4 terwijl een minuut later ook ineens de 2-4 er in lag. Hierna herstelde Eenrum zich enigszins maar toen in de 23e minuut de 3-4 viel werden het toch nog een paar spannende slotminuten. Gelukkig was de dadendrang van DIVA hierna uitgeput zodat Eenrum met een 3-4 overwinning alsnog de volle drie punten mee naar huis nam