FC LEO-dames verliezen voor derde keer op rij

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

FCLeo

FC LEO Da1 verloor al weer de 3e wedstrijd op rij. Ditmaal van Helpman Da2. De nederlaag was niet nodig geweest. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd.

Helpman kwam na 12 minuten op 0-1 na zwak ingrijpen van doelvrouw Jolanda van Dijk. Het spel golfde op en neer maar de Leensters vergaten te scoren. Zo waren er kansen voor Monique van der Ploeg en Janneke Rietema maar beide verzuimden om de trekker over te halen. Toch kwam de thuisploeg na een half uur spelen op gelijke hoogte. Monique van der ploeg werd door zus Danielle vrij voor het doel gezet en ditmaal ronde zij beheerst af. De 1-1 leek ook de ruststand te worden. Echter in de 43e minuut kwamen de gasten op 1-2 in een fase waarin FC LEO zoekende was na het uitvallen van Monique van der Ploeg.

In de rust werd erop gehamerd dat FC LEO Da1 niet hoefde te verliezen van Helpman en dat er vol door moest worden gegaan.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Twee gelijkwaardige teams die beide voor de winst gingen waardoor het spel op en neer golfde. Helpman kwam op 1-3 na 57 minuten spelen. De Leenster dames kwamen vrij vlot op 2-3. Danielle van der Ploeg krulde een vrije trap mooi binnen bij de 2e paal.  Met nog ruim een kwartier te spelen opnieuw tegenslag voor de thuisploeg. Topscoorster Janneke Rietema moest geblesseerd afhaken. Dit was teveel van het goede en in het laatste kwartier wist Helpman hier twee keer van te profiteren waardoor er een geflatteerde 2-5 eindscore op het wedstrijdformulier kwam.

Komende zaterdag moet er naar Groningen afgereisd worden. De KNVB heeft ON Da4 halverwege de najaarsreeks toegevoegd!.