Jeugd VVSV'09 vermaakt zich opperbest in herstvakantie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

vvsv09

De jeugd van V.V.S.V. ’09 is de afgelopen herfstvakantie goed aan hun trekken gekomen. Op maandag 17 oktober kon de jeugd voor slechts € 1,00 de wedstrijd Jong FC Groningen – Jong Feyenoord/Excelsior bezoeken in de Euroborg. Er waren maar liefst 140 kaartjes door V.V.S.V.’09 besteld bij FC Groningen. En we mogen dan ook wel spreken van een groot succes.

Voor veel van de jongens en meisjes was dit de eerste keer dat ze in een heus stadion kwamen, en keken dan ook terecht hun ogen uit in de “groene kathedraal” van het noorden. Om 18.30 uur begon de wedstrijd. Na slechts een aantal minuten te hebben gespeeld wist Jong Feyenoord/Excelsior al de 0 – 1 te scoren.Deze score bleef de gehele eerste helft op het scorebord staan. Na de rust wist Jong FC Groningen deze achterstand om te buigen naar een 2 – 1 voorsprong. Helaas kreeg een speler van Jong FC Groningen halverwege de tweede helft een (zwaar bestrafte) rode kaart en moesten ze helaas met 10 man verder spelen. Even later zagen we Jong Feyenoord/Excelsior langszij komen. En één minuut voor tijd wist Jong Feyenoord/Excelsior een penalty te benutten, waarmee de eindstand op 2 – 3 stond. Ondanks het verlies van Jong FC Groningen ging de jeugd met een voldaan gevoel weer huiswaarts.

 Opstelling FC Groningen Luciano; Luis Pedro, Görgülu (46’Hoxhaj), Bakker, Bijker; Hiariej, Holla; Jones, Keurntjes, Bos; Suk.

Rest bank: Fij, Benmoussa, Batbay, Bouwer, Van Nieff, Francisco.

Toeschouwers: 4.523 (waarvan 140 van V.V.S.V.’09)

Scores: 4’ Te Vrede 0-1; 58’ Holla 1-1, 62’ Suk 2-1, 79’ Te Vrede 2-2, 90’ Van Haren (strafschop) 2-3.

Op woensdag 19 oktober stond een 4 x 4 toernooi op het programma voor de F, E en D pupillen in het kader van het straatvoetbal toernooi van de KNVB. Roelof had ’s ochtends een vijftal veldjes uitgezet op het hoofdveld te Ulrum. Een ruime hoeveelheid jeugdspelers had zich al aangemeld via de mail, maar een aantal meldden zich ook nog op de woensdagmiddag aan.

In totaal deden er 36 jeugdspelers mee, waarvan er 4 zelfs vanuit Oldehove waren overgekomen om het 4 x 4 toernooi mee te mogen spelen. De coördinatie op het veld was in handen van Roelof en hij werd daarbij geholpen door Marcel en Arjan. De spelers hebben 5 wedstrijdjes van 15 minuten gespeeld, telkens in wisselende samenstelling, welke middels loting werd verkregen. De doelstelling was om zo veel mogelijk doelpunten te maken en de wedstrijd natuurlijk winnend te eindigen. Om ongeveer 14.15 uur ging de eerste wedstrijd van start.

Bij de D pupillen werd dan ook volop gescoord tijdens het toernooi, er waren zelfs uitslagen bij van 20 – 1. Dit leverde voor het winnende team dan ook extra veel punten op.Bij de E en F pupillen waren de verschillen iets minder groot. Maar gescoord werd er zeker wel. De wedstrijden die gespeeld zijn, waren voor de toegestroomde toeschouwers ook een plezier om naar te kijken, ondanks de regen die soms met bakken uit de hemel viel. Iedereen speelde met veel plezier de wedstrijden.

En om 17.00 uur nadat alle punten waren opgeteld door Yvonne en de leidster vanuit Oldehove mochten de 4 winnaars van elke poule na afloop een glaasje drinken met iets lekkers halen bij Louwe, die de gehele middag al goed voor de inwendige mens had gezorgd. Alle deelnemers kregen na afloop een pen, sticker en vaantje mee als aandenken aan een zeer leuke, sportieve en leerzame voetbalmiddag, welke zeker voor herhaling vatbaar is.