Reactie op open brief aan de wethouder van Sportzaken van de Gemeente Bedum: Menne van Dijk deel 2

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

134843

Beste Johan

Heb met belangstelling de artikelen gelezen over het sportbeleid in de Gemeente Bedum. Helaas staat deze Gemeente hierin niet alleen! De Gemeente De Marne heeft namelijk een flinke bezuiniging doorgevoerd op dit gebied. (op de site van de voetbalvereniging Eenrum is te lezen dat dit ook zijn voordelen heeft, het sportpark ligt er, nu er een aantal vrijwilligers zich hebben aangemeld, een stuk netter bij dan in het verleden) Verder valt in de Ommelander Courant te lezen dat ook de gemeente Winsum 20% minder wil uitgeven aan sport.

Maar is iedereen nu zo dom of ben ik zo slim????? (om de oud-trainer van onder andere Ajax en Barcelona, Louis. van Gaal eens aan te halen)

De sportverenigingen zorgen er samen namelijk voor dat de jeugd in de dorpen twee of drie dagen op een gezonde manier actief is!Als dit wegvalt hoeveel zou dat de gemeentes gaan kosten aan jeugdbegeleiding.

Dan moet er geld vrijgemaakt worden om de jeugd van de straat te houden.....

Geld vrijgemaakt worden om schade te repareren die verveelde jongeren aanrichten........

Geld vrijgemaakt worden om extra voorlichting te geven over jeugdcriminaliteit...

Geld vrijgemaakt worden om jeugd voor te lichten over gezonder bewegen......

Geld vrijgemaakt worden om de leefbaarheid in de (krimp)gemeentes te behouden.

Daarnaast zal de post gezondheidszorg een stuk hoger komen te liggen als al die nu sportende kinderen thuis achter hun pc blijven zitten en de deur niet meer uitkomen. Al het voorgaande zal echter waarschijnlijk op het bordje van de opvolgers van onze huidige heren en dames bestuurders komen te liggen. Helaas zullen ook die de sport waarschijnlijk weer als een gemakkelijk slachtoffer gebruiken om daar hun eigen wanbeleid mee te bekostigen……

Kor Nienhuis  Eenrum