Wereldkampioen Merijn Binnekamp (Sc Loppersum) in het zonnetje gezet

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De 13-jarige Merijn Binnekamp uit Loppersum die in Augustus met het Nederlandse voetbalelftal voor jongeren met diabetes eerste is geworden op het WK, is in zijn woonplaats gehuldigd.

De 13-jarige Merijn Binnekamp uit Loppersum die in Augustus met het Nederlandse voetbalelftal voor jongeren met diabetes eerste is geworden op het WK, is in zijn woonplaats gehuldigd.

merijn20onthulling20003


Door: Ruben Danhof

Fantastische prestatie

Zijn voetbalclub, Sc Loppersum heeft Merijn Binnekamp voor zijn fantastische prestatie in het zonnetje gezet. Merijn wist op voorhand niets van deze geplande bijeenkomst, waar onder andere het bestuur van Sc Loppersum, familie van Merijn en de spelers en begeleiding van de C1 aanwezig waren. Ook de wethouder van sport, Pier Prins was uitgenodigd om namens de Gemeente Loppersum een woordje te spreken. Hij sprak de trots van de gemeente uit en huldigde het doorzettingsvermogen van Merijn, dat hij ondanks zijn diabetes, toch wil sporten en het hoogst haalbare wil bereiken. Hij ontving hiervoor uit handen van de wethouder een sportpenning van de Gemeente Loppersum. Namens het bestuur en de mensen die Sc Loppersum een warm hart toedragen sprak ook jeugdcoördinator Ruben Danhof lovende woorden uit over Merijn. Vervolgens mocht Merijn tezamen met meneer Prins en Ruben Danhof een foto op plexiglas onthullen. Hierop staat Merijn afgebeeld met de WK beker. Deze foto hangt boven het programmabord in de kantine van Sc Loppersum.

Wereldkampioen

Samen met dertien andere voetbaltalenten die suikerziekte hebben, won ‘Oranje’ op 28 augustus 2011 de finale. Het is de eerste keer dat Nederland een team naar de Medtronic Junior Cup Diabetes stuurde. Het team, dat uit jongens tussen de 10 en 14 jaar bestaat, heeft in Zwitserland zes wedstrijden moeten spelen om dit geweldige resultaat te bereiken. In de poulefase werden de Baltische staten (Letland, Litouwen en Estland), Hongarije, Tsjechië en gastland Zwitserland verslagen. Met een ongeslagen status ging het Nederlands team zondag de halve finale in tegen de Fransen. Deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 7 – 0. Hierin scoorde Merijn Binnekamp 3 maal voor Nederland. In de finale was Nederland een maatje te groot voor Engeland: 4-1.