Open brief aan de wethouder van Sportzaken van de gemeente Bedum: Menne van Dijk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Beste meneer de wethouder,  

De trainingen in Bedum zijn voor vanmiddag en vanavond afgelast. De velden in Bedum zijn niet bespeelbaar door de vele regen van de afgelopen dagen de mededeling. Lekkere mededeling voor Rolf de Boer, Dirick Jan van Strien en Gallid Baroudi en alle andere trainers van Bedum en CVVB. ‘Prettige” bijkomstigheid daarbij is dat het voorbereiden van de training voor Jan met korte achternaam is geweest. Daar word je vrolijk van wat ook geldt voor alle jeugdige voetballers in Bedum en omstreken want we mogen er van uitgaan dat de velden in Noordwolde er ook bijliggen als de kwelders op het Groninger Wad. Vrijdag had ik het er nog met een inwoner van uw gemeente, Jan van Dijken, over dat een afgelaste training vroeger een zware wissel trok op je gemoedstoestand. Dan was je even niet aanspreekbaar voor alles en iedereen in je omgeving want niet voetballen of trainen? Onbespreekbaar!

Ik woon niet in Bedum en ben geen partij in deze kwestie maar achter mijn laptoppie had zelfs ik de neiging om te bellen en u te vragen of er binnen het gemeentehuis geen ruimte gecreëerd kon worden waar de voetballiefhebbers uit de gemeente Bedum een balletje konden trappen. Ik heb de presentatiegids van CVVB er even bij gepakt waarin u als  wethouder het voorwoord schreef. Als voormalige wethouder van de gemeente de Marne was u zeer te spreken over de Bedumer zaterdagclub zoals dat ook het geval zal zijn over de zondagclub uit Bedum. Leefbaarheid, saamhorigheid, contact met elkaar zoeken, noem het maar of het kwam voorbij. Kunstgras was een woord dat ik echter niet kon vinden in uw voorwoord  hoewel ik het twee keer heb doorgespit. Helaas zou ik bijna zeggen want Menne van Dijk zou erelid worden, het veld zou naar hem vernoemd worden, hij zou voorgelaten worden bij de kassa als hij zijn boodschappen wilde afrekenen en er zouden in de plaatselijke horeca tijdens het komende EK betaalmunten met zijn afbeelding in gebruik genomen worden als hij een wijs besluit zou nemen. Kunstgras meneer de wethouder, en als u bezoeker bent van www.puurvoetbalonline.nl weet u dat, ze verlangen er naar in uw gemeente. Ze hebben ook nog eens gelijk ook, want het mag niet dat een voetballertje met zijn tas op het stuur bij een complex komt dat verlaten is. Het mag niet dat hij door zijn tranen ziet dat het veld niet terug te vinden is omdat het blank staat. Misschien  denkt u dat ik, gezien de toon van deze open brief, boos ben. Dat heeft u fout, want ik ben namelijk liefhebber van een sport die mij nog alle dagen veel plezier geeft. Plezier dat ik jaren binnen de lijnen heb beleefd en nu dankzij mijn activiteiten voor de Ommelander Courant, Oostermoer en Puurvoetbalonline buiten de lijnen nog alle dagen meemaak. Daarom voel ik mij solidair met de Bedumer voetballers en voetbalsters en nodig ik u van harte uit om mij eens uit te leggen waarom het niet mogelijk is om tot de aanschaf van een kunstgrasveld over te gaan. Ik heb de voorzet gegeven…. Kopt u hem binnen??

Vriendelijke Sportgroeten

Johan Staal www.puurvoetbalonline.nl

Mijn mailadres is:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.