Kids united in topvorm tegen Noordwolde E1

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

                          8e99758f9d49af0f543ca9aafacaff5d

                   Spelmoment uit de wedstrijd Noordwolde E1- Kids United    foto: Egbert Euser Zuidwolde

Bron: www.vv-noordwolde.nl                                                             door Roderick van Dijk 


Op zaterdag 8 oktober speelden de E-junioren van VV Noordwolde een vriendschappelijk duel tegen Kids United. Kids United is een voetbalclub voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap vanaf 6 jaar. Deze voetbalclub is in 2003 opgericht door Onno en Margriet Kukler uit Groningen. Aanleiding hiervoor was dat hun jongste zoon graag wilde voetballen, maar nergens terecht kon vanwege zijn handicap. Inmiddels trainen wekelijks 48 kinderen op het sportpark in Lewenborg. De wedstrijd tegen de E-junioren trok veel publiek naar het sportcomplex in Noordwolde, waaronder de gehele eerste selectie.
In het elftal van Kids United doen altijd twee trainers mee, om de kinderen wat te helpen en de bal te laten rollen. Het veld is iets kleiner dan een half veld omdat het anders voor sommige spelers lastig te belopen is. Na een stevige warming-up gingen de spelers naar binnen voor de laatste teambesprekingen. Het eerste elftal van Noordwolde verzorgde de line-up en mocht mee het veld op. Wat direct opviel was dat de jongens van Kids United allen speelden onder nummer 10. Volgens kenners een nummer dat je niet zomaar krijgt, maar moet verdienen door goed voetbal.

Vervolgens wisselden de aanvoerders van de beide teams vaantjes uit, waarna het duel kon beginnen. Terwijl de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd teisterde een wolkbreuk het pittoreske Noordwolde. De massaal toegestroomde supporters schuilden tussen de bosjes en onder meegebrachte paraplu's tegen de zware regenbui. Dit mocht de pret voor de spelers echter niet drukken, want het plezier straalde van hun gezichten

 

 

De wedstrijd ging de eerste helft gelijk op, wat resulteerde in een 4-4 ruststand. In de tweede helft brak de zon door en werd duidelijk dat Kids United niet voor een gelijkspel naar Noordwolde was gekomen. Ze kwamen steeds beter in de wedstrijd en lieten leuke acties zien. De uitslag werd uiteindelijk 8-12 in het voordeel van Kids United. Beide teams maakten een aantal schitterende doelpunten en de E-junioren toonden zich sportieve verliezers. Ondanks dat iedereen goed speelde, was Remco van de bezoekende ploeg de publiekslieveling. Hij scoorde maar liefst vijf keer en vermaakte het publiek na elke goal met een ingestudeerd dansje. Na de wedstrijd mocht iedereen nog een penalty nemen. Als afsluiting kregen de spelers patat en een glaasje fris in de kantine.