FC Grootegast omzeilt lastige klip.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Grootegast                                                                                                                Bron: www.tweenul.nl

FC Grootegast was deze wedstrijd sterker dan tegenstander Harkema Opeinde maar wist dit niet in de score uit te drukken. Voor de vele meegekomen supporters uit Grootegast was het toch een grote opluchting dat in de slotminuut een belangrijke overwinning werd veilig gesteld.

FC Grootegast opende sterk in het eerste half uur van de wedstrijd. Harkema Opeinde werd ver teruggedrongen op eigen helft en de ruimtes werden klein voor de aanvallers van Grootegast. In de eindpass en afronding werd slordig omgegaan met de mogelijkheden en kansen. Rick van Dellen, Tim Veenstra, Ite Hoolsma, Arjan Veenstra en Rick Buma kregen de mogelijkheden maar waren niet doeltreffend. De keeper van Harkema Opeinde stond goed te keepen maar kwam door de matige afronding ook steeds beter in de wedstrijd. Door het uitblijven van de openingstreffer valt hij normaal gesproken aan de andere kant. Deze eerste kansjes kwamen er na een half uur wel voor de Harkieten maar door goed scherp verdedigen voorkwam Grootegast een onterechte tegentreffer.

Gele kaarten

In de tweede helft gingen de bezoekers verder met aanvallen waar ze in de eerste helft mee waren begonnen. Het doepunt wilde echter ook nu niet vallen en Harkema Opeinde kwam hierdoor steeds beter in de wedstrijd. Om het spel van Grootegast te ontregelen werden ook de nodige overtredingen gemaakt wat Harkema op een paar gele kaarten kwam te staan. Grootegast bleef, niet goed, maar wel geconcentreerd spelen en twee minuten voor het einde was er een mooie aanval. Via een vloeiende combinatie op het middenveld werd vleugelspits Rick Buma op snelheid de 16 meter ingestuurd die Chris Smedes wist te bedienen maar ook hij scoorde niet. Net toen veel Grootegasters de hoop hadden opgegeven was hij er dan toch. In blessure tijd wist Ite Hoolsma toch nog de 0-1 te scoren met een schot van 20 meter over de grond in de verre hoek. Deze goal betekende een moeizaam maar verdiende overwinning en werd door spelers en supporters uitbundig gevierd.