Noordwolde E1 krijgt Kids United op bezoek vanmiddag!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

kidsunited_logo

Kids United is een voetbalclub voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap vanaf 6 jaar en is contributievrij ! Deze voetbalclub is 7 mei 2003 opgericht door Onno en Margriet Kukler uit Groningen.
Aanleiding hiervoor was dat hun jongste zoon graag wou voetballen, maar nergens terecht kon vanwege zijn handicap. Inmiddels trainen 48 kinderen wekelijks op het sportpark in Lewenborg met veel plezier.
Reden voor een wedstrijd als deze is om de twee doelgroepen een keertje samen te laten voetballen. Daarnaast hebben de jongste Kids weinig tegenstanders en op deze manier kunnen ze toch een keer lekker voetballen.
Voor Kids United is het goed om wat meer bekendheid te krijgen in de regio, om meer ouders te bereiken van gehandicapte kinderen. Ze moeten weten dat Kids United bestaat!
Fantastisch om te zien hoe E-pupillen er voor kunnen zorgen dat onze Kids een “echte” wedstrijd spelen. De spelertjes van Noordwolde zullen goed voorbereid worden om er een leuke wedstrijd van te maken. Zij zullen voor èèn keer niet tot het uiterste gaan. Voor deze kinderen erg leuk om te zien dat hun gehandicapte leeftijdsgenootjes erg veel plezier hebben en bij het scoren helemaal uit hun dak gaan!
Aan de kant van Kids United doen altijd 2 trainers mee, om de kinderen wat te helpen en het balletje te laten rollen. Het veld is wat kleiner dan een half veld omdat de meeste spelertjes van Kids United het anders niet kunnen belopen. 
Het belooft een spektakel te worden met veel doelpunten aan beide kanten.
Neemt u alvast een kijkje op de website www.kids-united.nl.
We hopen dat veel mensen de wedstrijd zullen bezoeken en de spelertjes komen supporteren en we er samen een mooie wedstrijd van maken.

Namens het VV Noordwolde bestuur en Kids United
Peter v.d. Wal en Onno Kukler