Er groeit iets moois bij De Lauwers

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

delauwers                                                                   Bron: www.tweenul.nl

Zaterdag 1 oktober was de officiële opening van de gerenoveerde kleedboxen van De Lauwers. Onder grote publieke belangstelling werden er twee openingslinten doorgeknipt. Eén door het jongst spelend lid, Louis Zuidema en één door het oudst spelend lid, André van der Laan.

Voorzitter Jan Grijpma van De Lauwers vertelde in zijn toespraak, dat bij De Lauwers veel mogelijk is. De leden, die komen uit veel verschillende kleine dorpjes (Warfstermolen, Burum, Munnekezijl, Visvliet, Pieterzijl, Kollumerpomp en Lauwerszijl), maken samen één prachtige vereniging, met mensen met hart voor de club. Ook in de afgelopen zomerperiode bleek dat nog maar weer eens. Na een lange periode van voorbereiden, subsidies aanvragen, financiering en plannen maken is er op 23 juni gestart met het slopen van het oude interieur van 2 kleedboxen van SV De Lauwers. Een paar maand later, na om precies te zijn 38 dagen hard werken is er toch iets geweldigs moois gerealiseerd op sportpark ’t Meertenust in Warfstermolen. Dit moois is tot stand gekomen door 35 vrijwilligers die in totaal ongeveer 960 uren van hun vrije tijd hebben opgeofferd om twee prachtige kleedkamers te creëren en ook nog de bestuurskamer en de toiletten op te knappen.

Maar ook de financiële kant was natuurlijk erg belangrijk. Er is ruim gesponsord door Bouwbedrijf Pilat in de vorm van het leveren van veel tijd en uren zonder rekening, door Raab Karcher en Formido Kollum. Ook de Club van 100 stopte nog ééns € 1000,-- in de verbouwingspot en ook het SNS fonds sponsorde nog € 2000,-.

Verder ontving SV De Lauwers € 9.984,-- subsidie van het Fonds Plattelandsprojekten van provincie Friesland. Wethouder Schaafstal van de gemeente Kollumerland was ook namens dat fonds bij de opening aanwezig. Hij vond het geweldig dat er in zo’n korte tijd zo’n metamorfose was aangebracht. De Lauwers is erg belangrijk voor de leefbaarheid van de kleine dorpen, buiten het sportieve gedeelte om heeft de club ook een grote sociale functie. Mede daarom is het ook erg belangrijk dat De Lauwers zijn positieve uitstraling blijft behouden.

Na afloop van de opening maakte Bregtje Kingma, coördinator van de Grote Clubactie van De Lauwers, bekend dat deze actie ook dit jaar weer een mooi bedrag van € 2500,-- heeft opgeleverd wat besteed wordt aan de kleedboxen.

Naast de verbouwing speelde er nóg een project bij de vereniging namelijk de zonnepanelen. In het kader van duurzaamheid zijn inmiddels vele zonnepanelen aangebracht die naar verwachting minimaal 30 jaar stroom blijven produceren.

Er worden inmiddels plannen gemaakt voor de andere twee boxen, dus het volgende project kan weer beginnen.