45+ voetbal duidelijk in opmars

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 


Foto_45__34884g

45+ Voetbal in opmars                                                                                   bron: www.tweenul.nl


Steeds meer verenigingen zijn enthousiast over het 7 tegen 7 35+/45+ voetbal. Zo omarmen een aantal verenigingen uit de regio Delfzijl het initiatief om te starten met 45+ voetbal van de Gemeente Delfzijl, Huis voor de Sport Groningen en de KNVB. Deze voetbalvorm biedt de mogelijkheid om op doordeweekse avonden tegen leeftijdsgenoten te voetballen.

"Dit is veel leuker dan een wedstrijd te spelen tegen veel jongere en snellere jongens die je niet meer bij kan benen" aldus Hiltjo ten Have van WEO en Wim Dijkstra van De Pelikanen. De mannen vinden het belangrijk actief te blijven sporten en zijn enthousiast om te blijven voetballen. Het spelletje is leuk en in deze vorm is het voor ons fysiek te doen. Twee keer een half uur 7 tegen 7 op een half veld een leuk potje voetballen en nog even nazitten en napraten in de kantine. Met deze opzet kunnen ook diegenen die in het weekeind niet willen of kunnen, hun hobby blijven uitoefenen.

Op 22 september speelden WEO en De Pelikanen de eerste wedstrijd tegen elkaar en donderdag 6 oktober, staan er weer twee wedstrijden op het programma: WEO - Farmsum en Neptunia - De Pelikanen.

Enthousiaste 45 plussers die eens in de 2 weken een potje willen voetballen kunnen zich aanmelden bij een van de volgende verenigingen: WEO, De Pelikanen, Neptunia, Holwierde, Appingedam, Farmsum, Oosterhoek en EemsBoys.

Informatie is in te winnen bij Hiltjo ten Have, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Wim Dijkstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Geïnteresseerd in 35+/45+ voetbal, maar in een andere regio, neem contact op met de KNVB Noord: Renée Heuvelman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .