CVVB en Bedum-pupillen geven geweldig voorbeeld

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

 

1317710547N7x7_30_9_2011 

Om de samenwerking tussen beide jeugdafdelingen van CVVB en vv Bedum te versterken werd op vrijdag 23 september voor het eerst dit seizoen gestart met de gezamenlijke organisatie van het pupillenuurtje. Elke vrijdagmiddag kunnen de D-, E en F- pupillen van beide verenigingen op het sportcomplex meedoen aan het 4x4 of 7x7 voetbal, vanaf heden begeleid door jeugdtrainers van beide clubs. Waar teams van beide verenigingen op de zaterdag mogelijk tegen elkaar strijden, wordt op de vrijdagmiddag daaraan voorafgaand gebroederlijk plezier beleefd aan deze spelvorm.

Zo’n 20 jaar geleden bedachten en introduceerden Jan ten Caat en Wilhelm Dijk van CVVB dit inmiddels overal bekende 4x4 en 7x7 voetbal. Hierbij worden onderling, in leeftijdscategorieën onderverdeeld, 3 partijtjes met wisselende teams gespeeld. Elke week kunnen er per wedstrijd punten verdiend worden. Uiteindelijk komt of komen er elke keer één of meerdere winnaars uit de bus.

Vorige week meldden 74 kinderen zich op dit uurtje en na 3 partijen voetbal mochten Stijn Hamstra en Ruben Engelsma zich als winnaars melden en kregen allebei een prachtige Nike-bal. Afgelopen vrijdag kwamen er 72 pupillen en mocht Roel Balkema zich dagwinnaar noemen. Maar ook hier geldt dat eigenlijk alle deelnemers winnaars zijn, de allergrootste prijs is namelijk dat je door deze spelvorm heel snel beter leert voetballen!

Naast de dit seizoen gestarte samenwerking van de jeugdafdelingen bij de Junioren A is de hoge opkomst weer een teken dat de vruchtbare samenwerking tussen beide clubs ook bij de pupillen tot mooie resultaten leidt.