FC LEO-dames verliezen van Gorecht

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 FCLeo

Op een historisch warme dag in september hebben de dames van FC LEO hun 2e competitie wedstrijd, op het oog kansloos, met 1-7 verloren. Al na 10 seconden(!) liepen de dames van FC LEO achter de feiten aan. Een verkeerde voorzet ging zo maar bij de eerste paal naar binnen. Nu konden de Leenster dames in de achtervolging maar dat is slopend bij de heersende warmte. De wedstrijd golfde redelijk gelijk opgaand heen en weer maar de bezoeksters kwamen na 22 minuten op 0-2.  FC LEO moest nu nog meer aanzetten en in de 27e minuut werd zowaar de aansluitingstreffer gescoord. Het was Monique van der Ploeg die het laatste zetje gaf. Hierdoor gesterkt werd FC LEO de bovenliggende partij en via Janneke Rietema hadden de Leensters op minimaal gelijke hoogte moeten komen maar 2 keer vrij voor de keepster was ze te gehaast. Een oude voetbalwet ging tellen want als je ze zelf niet scoort, scoort de tegenpartij en dit gebeurde dus ook vlak voor de thee pauze, 1-3.

 

Ondanks de donderspeech van coach Eddie Tammens was er een bepaalde gelatenheid in het team geslopen en na de rust liepen de Gorecht dames naar een 1-7 eindstand weg.

 

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Gruno en dan moeten de Leenster dames laten zien dat de eerdere overwinning op SIOS geen gestolen zege was.