Dames Helpman zijn slim tegen Pelikaan S

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

helpman                                           BRON: www.tweenul.nl

 

De dames van Helpman hebben met 2-1 gewonnen van Pelikaan-S. Beide ploegen begonnen zeer afwachtend aan deze wedstrijd waarbij de Helpman dames wel heel veel respect toonden voor de nieuwkomer Pelikaan-S. Maar ook de dames uit Oostwold begonnen wat slapjes aan deze wedstrijd.

In de voorgaande wedstrijden lieten ze vanaf het begin leuk en aantrekkelijk voetbal zien, maar nu was het beslist niet sprankelend. Wel waren ze veel in balbezit en creëerden ze behoorlijk wat kansen maar de scherpte ontbrak. En zoals zo vaak een uitbraak van Helpman waarbij achterin bij Pelikaan-s wel heel knullig door Tjitske Sikma werd ingegrepen en Estelle Zwiers scoorde 1-0. Tegen de verhouding.

Het antwoord van Pelikaan-S kwam snel. Nog voor de rust werd het 1-1 door Jessie Prijs op aangeven van Pauli Traa. Na de pauze werd het niveau van de wedstrijd nog matiger. Wel kregen beide ploegen over en weer kansen waarbij zowel keeper Daisy Rusch van Helpman en ook Alberdina Haisma enkele zeer goede reddingen verrichtten.

De wissel bij Helpman (Wietske de Jong op Jessie Prijs) betekende dat voorin bij Pelikaan-S niet veel gebeurde dit mede dat de middenvelders niet zorgden voor voldoende aanvoer. En zo leek het dat de wedstrijd naar een 1-1 uitslag zou gaan. Maar Shanice Booy (vorig seizoen nog Helpman) die een prima wedstrijd speelde, lette even niet op bij de omschakeling en Iris ten Wolde scoorde de 2-1. Uitblinkers in deze wedstrijd de aanvoerder Estelle Zwiers bij Helpman en Marjon Swieringa bij Pelikaan-S. Bij de ploeg uit Oostwold speelden te veel meiden onder hun niveau. De dames van Helpman en hun coach Marco Pesiwarissa kunnen tevreden zijn want ook slim zijn is een onderdeel van het spelletje.