PWC wint weer

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

stopperballen_13158a

 

De voetballers van PWC hebben gisteren de draad weer goed opgepakt in de thuiswedstrijd tegen SV TEO 3 uit Ten Post. De thuisploeg was met 3-1 te sterk.

door Jitse Drent

Beide elftallen waren verzwakt. Bij PWC misten Roland Hoekstra, Thom Schaaphok, Ewold Horn en Jans Kadijk terwijl TEO net met 11 man in Westernieland aankwam. Wel was bij de thuisploeg Martin Boxem weer aanwezig zodat de verdediging stond als een huis. Onder leiding van scheidsrechter P.R. Martini testten de ploegen elkaars verdedigingen waarbij PWC toch de meer bovenliggende partij was. Dit resulteerde na een kwartier spelen dan ook in een voorsprong. Hans Labrie stoomde op de linkerflank op, haalde uit en noteerde de 1-0 voor zijn ploeg. PWC wilde meer en nadat het een TEO-aanval afsloeg was het in de 20e minuut wederom raak. Een vrije trap op de 16-meterlijn werd door Tonny Poel fraai om de muur in het doel gedeponeerd: 2-0. De thuisploeg creëerde zich meer kansen maar het benutten was een tweede. Ook stak de jeugdige keeper van TEO in goede vorm. Bij PWC was vooral Harold Veenstra onfortuinlijk in de afronding van zijn mogelijkheden. In de 41e minuut lette PWC even niet goed op en stond het ineens 2-1. In de slotfase voor de rust zakte PWC wat weg en gelukkig was keeper Wesley Schop paraat anders zou er niet gerust zijn met een 2-1 stand.

In de tweede helft speelde PWC met de zon mee maar het begin was voor TEO zonder ernstige gevolgen voor de thuisploeg overigens. PWC pikte haar speelstijl van de eerste helft weer op maar doelpunten bleven vooreerst uit. Zo zagen Hans Labrie en Harold Veenstra hun doelpogingen verijdeld. In de 66e minuut gelukte het PWC de wedstrijd op slot te gooien. Hans Labrie werd aangespeeld, draaide en scoorde de 3-1. Daarna wilde PWC natuurlijk meer en drong het aan. Echter TEO wist alles weg te werken en deed zelf ook nog enkele pogingen de stand in haar voordeel te wijzigen maar zonder resultaat. Bij PWC zag Harold Veenstra een bijna-doelpunt nog op de lat uiteen spatten. Zo bleef het 3-1 en pakte PWC haar tweede overwinning waarmee het een duidelijk betere start kende dan het afgelopen seizoen. Komende zaterdag speelt men uit tegen ZNC 2 in Zuidbroek.