Super Saturday voor CVVB

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Een superzaterdag voor CVVB las ik op de site van de zaterdagclub uit Bedum. Anno Loonstra was de schrijver die met trots vertelde over de prestaties van de jeugd van CVVB.

Een superzaterdag voor CVVB las ik op de site van de zaterdagclub uit Bedum. Anno Loonstra was de schrijver die met trots vertelde over de prestaties van de jeugd van CVVB.

banner

Pupillen

Terwijl  er door mij meestal alleen iets gezegd kan worden over de Onderbouwteams van CVVB durf ik vandaag wel te stellen dat het dit seizoen niet vaak beter kan gaan dan vandaag. Even een kort overzicht met natuurlijk speciale aandacht voor de Onderbouw. Op deze prachtige zaterdag gingen de pupillen van CVVB heerlijk door met waar ze vrijdagmiddag al aan waren begonnen. Waar onze F-jes gisteren gebroederlijk samen speelden tijdens het Pupillenuur werd er vanmorgen een heuse derby uitgevochten tussen de F1 van VV Bedum en ons eigen F1- team. Hoewel het krachtsverschil niet erg groot was, werd deze strijd vandaag beslist in het voordeel van de roodwitten, 5-2. Een fraai verslag kunt u vinden op http://www.tweenul.nl/nieuws/noordwest-groningen/article54415.ece/bedum-f1-verliest-derby-van-cvvb-f1?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter Waar de pogingen om onze F2 naar een minder prestatieve competitie over te plaatsen op niets lijken te zijn uitgelopen verbaasde dit team met een nipte 5-4 overwinning op de F1G van Eenrum. De F3 speelde thuis gelijk tegen Noordpool UFC F2 en F4 boekte een monsterscore tegen Eenrum F2G, 14-1. Ons jongste team, F5, speelde een spannende wedstrijd tegen SGV F2 uit Schildwolde. Wederom een klein verlies, maar zodra alle spelers weten welke kant ze op moeten zie ik de resultaten op korte termijn verbeteren. Al met al zeer acceptabele resultaten bij de F-teams.

E-junioren

En ook bij onze E-pupillen ging het vandaag met één uitzondering bijzonder goed. E1 en E2 maakten hun status waar. Voetballende ploegen die het alle tegenstanders lastig gaan maken. E1 won ruim (8-1) van Neptunia en E2 versloeg De Pelikanen met dubbele cijfers, 10-0. E3G, voor een belangrijk deel bestaand uit onze oude F3 speelde een ‘sidderende’ partij in en tegen Siddeburen E3. Het werd een gelijkspel, 5-5. E4 won in en tegen Loppersum E2 degelijk met 5-3 terwijl E5 het moeilijk had, een paar feestende spelers ontbraken waardoor er geen wissels waren. Uit tegen De Pelikanen E3 kon men het door vermoeidheid niet bolwerken, 9-4 verlies, een verslagje vind je op de teampagina.

D-junioren

Over de D-teams vandaag niets dan goeds. D1 begon al om negen uur op het hoofdveld tegen Viboa (Voetballen Is Bij Ons Aangenaam) D1. Dat bleek later op de dag de opmaat te zijn voor drie puike partijen (althans voor wat betreft de uitslagen) tegen VIBOA. Vandaag bleek de naam van deze club niet garant te staan voor het Resultaat. CVVB bleek zowel bij de D1 (4-3), als bij het eerste en het tweede seniorenteam een maatje te groot, al kun je van de eindstanden (beiden 0-1) niet echt een groot krachtsverschil aflezen. D2G ging al heel vroeg naar Grootegast en scoorde er flink op los (0-12) tegen Grootegast D2. CVVB D3G boekte een fantastische eerste overwinning (2-6) tegen  Helpman D5G. Het lijkt erop dat alle D-teams hun hoogste versnelling nu gevonden hebben. Ga zo door jongens en meisjes.

Bovenbouw

Naast deze toch overwegend positieve resultaten uit de Onderbouw nog kort even wat overige resultaten om het Superkarakter van deze dag te illustreren. Het gecombineerde CVVB-VV Bedum A1 begint zo langzamerhand op elkaar ingespeeld te raken. Na een spannende partij werd toch nog nipt verloren van Joure A1, 2-3. Onze B-junioren 1 en 2 wonnen hun wedstrijden waar de C-junioren het iets minder deden, winst voor C1, verlies voor C2 en MC1. Van alle zeven seniorenteams verloor alleen CVVB 7 van Corenos 3. De wedstrijd van de dames werd uitgesteld en de gecombineerde CVVB / VV Bedum A2 was vandaag vrij.

Al met al in bijna alle opzichten (die rode kaart voor  keeper Martijn van der Wal van CVVB 1 in Winsum) een Superzaterdag!