FC Grootegast verplettert TFS

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Grootegast                                                               Bron: www.tweenul.nl 

FC Grootegast was veel te sterk voor thuisclub TFS die er eigenlijk nooit aan te pas kwam. Het was één richtingverkeer voor de ploeg van Onno van Dijk en de 0-9 was niet eens geflatteerd.

Na negen minuten was Rick Buma al dicht bij de eerste goal maar de bal ramde de lat. Zeven minuten later was het wel raak. De eerste corner belandde bij Tim Veenstra, even een tikje breed en zo kon Chris Smedes het af maken: 0-1. Even later was Arjan Veenstra bijna succesvol maar keeper Van Duinen stond goed. Op aangeven van Smedes tikte Van Dellen de 0-2 binnen. Een viertal minuten later uit weer een mooie aanval was het Tim Veenstra die de 0-3 scoorde

Na rust kwam FC Grootegast goed uit de box want binnen de minuut ging de stand naar 0-4 door Rick van Dellen. Smedes zag nog een kopkans overgaan gaan en toen paste Van Dijk een dubbele wissel toe: Thomas Swieringa en Willem Ridderbos mochten aan de bak en vijf minuten later bracht Arjan Veenstra Ite Hoolsema in stelling en met een pracht stift was keeper Van Duinen kansloos: 0-5. Spits Thomas Swieringa koud in het veld pikte de bal op en speelde keeper Van .Duinen uit: 0-6. Van Dellen ook al op dreef teisterde nog een keer de lat en de terugspringende bal was opnieuw voor invaller Swieringa: 0-7. Dat de FC de smaak te pakken had bleek opnieuw want nu zette Swieringa voor en maakte Van Dellen het koel af: 0-8. Het laatste wapenfeit was voor de gasten. Een mooie steekpass van Hoolsema bracht Buma in stelling en die drukte de 0-9 af.

FC Grootegast gaf deze middag zijn visitekaartje af en de supporters waren dik tevreden. Volgende week wacht ODV thuis.