CVVB stunt in Winsum

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

cvvb                         bron: www.tweenul.nl

 

Nadat er vorige week op eigen veld met 5-2 was verloren van LTC, gingen de Bedumers nu op bezoek bij Viboa uit Winsum. Na de grote nederlaag tegen LTC had het zeker wat recht te zetten en dit gebeurde. Na 90 zenuwslopende minuten eindigde de wedstrijd in een 0-1 eindstand, waardoor de Bedumers de drie punten mee naar huis namen. Een groot compliment, want al na 4 minuten stonden de roodhemden met tien man.

In de eerste vijf minuten van de wedstrijden werd meteen duidelijk dat het een aantrekkelijke en open wedstrijd zou kunnen worden. Viboa kwam er in deze fase al gevaarlijk uit, maar het was CVVB dat de score opende via een zuiver doelpunt van Eddy Koopman. Helaas werd deze treffer door de leidsman afgekeurd, op aangeven van de grensrechter, voor buitenspel. Een minuut daarna ging Diepeveen van Viboa, vanuit buitenspelpositie, alleen op doel af. De uitgekomen Martijn van de Wal was echter te laat om de bal weg te werken, waardoor hij Diepeveen naar de grond werkte. De scheidsrechter, die overigens een prima wedstrijd floot, zag geen andere oplossing dan de rode kaart. Het gevolg hiervan was dat Eddy Koopman ook het veld moest verlaten, want voor hem kwam doelman Richard Gerdes in de plaats. Door de rode kaart werd deze aantrekkelijke en open wedstrijd al meteen verstoord. Het was nu aan CVVB om vooral in te zakken en niks weg te geven. Daardoor was het Viboa de lakens uitdeelde en vanaf achteruit de CVVB defensie kapot probeerde te spelen. In de eerste helft was het Viboa dat twee keer op voorsprong dacht te komen. Beide goals werden afgekeurd wegens buitenspel. De gehele eerste helft hield hetzelfde beeld. Viboa was steeds in de aanval en CVVB probeerde er af en toe uit te komen via de sterke Davy Jurna en de snelle buitenspelers Soeratmin Venema en Jake Smit. Helaas kwam het niet verder dan enkele afstandschoten en een corner, die helaas geen gevaar opleverden. Doordat Viboa in de eerste helft nog een aantal kansen om zeep hielp, gingen beide ploegen de rust in met 0-0.

Spannende slotfase

CVVB ging de tweede helft op dezelfde voet verder. Alleen Jordy van Haag bleef achter in de kleedkamer en zijn plaats werd ingenomen door Frank Langedijk. Door in te zakken op eigen helft en met de juiste concentratie en vechtlust probeerde CVVB het doel schoon te houden. Doordat CVVB de zaken met 10 man goed op orde had, hadden de Winsummers moeite met de opbouw. Dit gebeurde veelal via hun backs, die toch in de opbouw het minste uit de bus kwamen van alle elf in het veld. CVVB hield stand en Viboa kon in de beginfase ook niet echt gevaarlijk worden. In de 70e minuut versierde Davy Jurna een vrije trap op de helft van Viboa. Dit was één van de weinige keren dat de luchtmacht van CVVB mee naar voren kon komen. Richard de Boer ging achter de bal staan. Hij draaide het leer prima het strafschopgebied in en daar was het Davy Jurna die de bal prima binnenkopte, 0-1. Alles wat binnenin en om het veld CVVB was ging uit hun dak, want vanuit het niets stonden de Bedumers op voorsprong. Daarna werden het 20 zenuwslopende minuten. Viboa begon meer aan te zetten, maar daardoor ontstond er ook meer ruimte voor Davy Jurna. CVVB bleef geconcentreerd en stond goed in de organisatie. Viboa werd in de slotfase van de wedstrijd wel erg gevaarlijk vanuit een aantal corners. Één van deze corners werd op de doellijn knap gepakt door Richard Gerdes. Toch was het nog even billen knijpen toen Nick Oostmeijer vanuit een corner de bal bijna in eigen doel werkte. Gelukkig waren daar nog paal en lat om CVVB op voorsprong te houden. CVVB mocht in deze slotfase ook nog op 0-2 komen. Na een goede combinatie van Davy Jurna en Erik Setz, mocht Davy Jurna alleen op doel af gaan. Hij had zeker 30 meter de tijd om te bedenken hoe hij de bal binnen kon werken, maar helaas bracht de keeper redding op zijn stift. Na het eindsignaal was de vreugde aan CVVB kant groot. Vanaf de 4e minuut met 10 man strijdend voor een 0-0 stand en dan op deze manier met de volle winst naar huis gaan, is zeker een compliment waard. De ploeg van Rolf de Boer heeft zaterdag laten zien dat het ook met veel strijd, beleving en de juiste concentratie en organisatie een wedstrijd kan winnen. Daarnaast bleven de jongens tot aan de laatste minuut bokje staan voor elkaar, wat eigenlijk een nog groter compliment waard is. Met deze drie punten in de zak zal CVVB de komende week zich gaan richten op de ontmoeting met HZVV.