Gehaktballen test als medicijn tegen de 'club" van Rutte

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

 gehaktbalbraamt2008cols4

De gehaktballentest van de voetbalvereniging Eenrum zorgt voor de nodige consternatie in voetballend Groningen en de man die voor Eenrum alles keurig bijhoudt, Cor Nienhuis, haalde zelfs mijn sfeerverslag rond het duel ZEC- Niekerk erbij waar de gehaktbal een rol in speelde. In het sfeerverslag heb ik direct te kennen gegeven dat ik geen waardeoordeel over de gehaktbal ga geven omdat ik dat niet netjes vind naar clubs en kantinemedewerkers. Wel zullen op puurvoetbalonline de ‘belevenissen” en keuringen van de diverse ballen te lezen zijn want in een tijd dat het lachen ons door de escapades van ‘Den Haag” steeds meer vergaat is humor een prachtig medicijn om de ‘praktijken’ van de club van Rutte nog een beetje te relativeren.

Het blijkt dat de kritische keurders van de voetbalvereniging Eenrum menig kantinebeheerder slapeloze nachten bezorgen. Ik kwam namelijk  op puurvoetbal online een sfeerverslag van ZEC - Niekerk tegen, waarbij de gehaktbaltest van Eenrum een hoofdrol speelde! Deze keer is een afvaardiging van het gehaktballenkeurkorps (mooi woord eigenlijk, houden we erin) van de vv Eenrum op bezoek geweest bij De Heracliden in Uithuizermeeden. Vooraf had ik goede berichten over de bal aldaar, maar dit viel toch een beetje tegen, zodat de Blauw-gele bal nummer 1 blijft, op de voet gevolgt op de uitstekende, maar met bonk'n bal van Kloosterburen.

Jurylid van dienst: John Pijpker trainer/coach van Eenrum A1

Zaterdag 17 september j.l  hebben zes personen, bestaande uit twee leiders van het A-elftal en vier ouders die tevens als chauffeur fungeerden, een gehaktbal bij de tegenpartij geproefd en beoordeeld. Hier komen de cijfers en uiteindelijk een eindcijfer voorzien van commentaar. Bediening: Prettige, vlotte en vriendelijke bediening: 7.  Prijs€ 2,25, vonden we toch een beetje aan de dure kant, € 2,- was ook goed geweest: 6. Vorm: Voor een gehaktbal een beetje een bijzondere vorm, niet rond, niet vierkant, niet rechthoekig, zeg het maar. Een van de proevers vond het wel een voordeel hebben; de bal rolt niet weg als je er met je vork of mes in snijdt. En dat in een patatbakje, vinden we niet echt gepast. Een 5 1/2.  Structuur: Ja, weinig structuur, aan de weke kant, te zacht, sponsig. Een van de proevers maakt de opmerking dat deze bal uitermate geschikt is voor tandlozen. Later op de dag hoorde we van een proever dat ze op de terugreis nog steeds plezier had gehad van de bal omdat er stukjes in hadden gezeten die ( het was geen tandloze) die tussen tanden en kiezen bleven steken. Het mes met een snijkant was niet nodig geweest, je kon de bal zonder meer zo opzuigen: 51/2Nasmaak: Erg veel nadorst en sommige proevers hebben de bal de rest van de dag herbeleefd ( oprispingen ):  51/2.  Eindcijfer Een 6 min