Ieder nadeel heeft een voordeel en FC LEO dames winnen van SIOS

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Onderstaand verslag kreeg ik van Eddie Tammens(FC LEO) en door de opmerking die hij in een reactie op een artikel schreef wist ik dat ik dit verslag moest plaatsen want ook in Leens wordt er door dames gevoetbald! Eddy had een punt door mij op mijn ’fout” te attenderen. Prettige bijkomstigheid is dat we nu vaker wedstrijdverslagen van de dames van FC LEO tegemoet kunnen zien dus wat dat betreft heeft ieder nadeel weer een voordeel.

Onderstaand verslag kreeg ik van Eddie Tammens(FC LEO) en door de opmerking die hij in een reactie op een artikel schreef wist ik dat ik dit verslag moest plaatsen want ook in Leens wordt er door dames gevoetbald! Eddy had een punt door mij op mijn ’fout” te attenderen. Prettige bijkomstigheid is dat we nu vaker wedstrijdverslagen van de dames van FC LEO tegemoet kunnen zien dus wat dat betreft heeft ieder nadeel weer een voordeel.

                         FC_Leo_DA1_1

          De dames van FC LEO in de warming up tijdens in van hun wedstrijden in het seizoen 2010-2011

 

verslag: Eddie Tammens

Onder goede weersomstandigheden moesten de Dames van FC LEO aantreden tegen het hoger ingeschatte dames team van SIOS uit Sauwerd. In het verleden leverde deze wedstrijden eigenlijk altijd winst op voor de thuisploeg zo niet deze zaterdag middag.

Al na vijfenveertig seconden stond FC LEO Da1 op voorsprong toen Monique van der Ploeg een foutieve pass van de keepster onderschepte en in het lege doel schoof.  Twee minuten later deed Janneke Rietema het zelfde, na een te zachte pass van een van de centrale verdedigsters van SIOS. Een ongekende weelde voor de Leensters waarbij de gastvrouwen uit Sauwerd niet wisten wat hun overkwam en probeerden de bakens te verzetten. FC LEO werd dan ook  teruggedrongen op eigen helft maar hield redelijk makkelijk stand. Toch werd het in de 28e minuut 1-2 waardoor SIOS terug kwam in de wedstrijd.

In de rust, die met een 1-2 tussenstand aanbrak, werd er op gehamerd om geconcentreerd te blijven voetballen want de verwachting was dat de thuisploeg fel uit de startblokken zou komen. Wat werd verwacht gebeurde en na twintig minuten spelen stond er 3-2 op het scorebord. Gelukkig  FC LEO drukte de thuisploeg niet verder door en bleef men in de wedstrijd. Dit resulteerde tien minuten voor het einde in de 3-3 door Janneke Rietema die een steekbal op waarde inschatte en de keepster het nakijken gaf. In de laatste minuut kreeg FC LEO nog een corner te nemen en alle beschikbare lengte werd mee naar voren gestuurd. Dit had succes want in de scrimmage die na de hoekschop ontstond kreeg een speelster van de SIOS de bal op haar hand waarna de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Deze werd onhoudbaar binnen geschoten door Monique van der Ploeg en hiermee konden de drie punten mee naar Leens worden genomen. Een zeer goed resultaat voor het jonge team wat alle vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden.