Leekster Eagles trapt 16 september af

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

leekstereagles-beter_6462a                                                          bron: www.tweenul.nl

Vrijdag 16 september staat de eerste thuiswedstrijd voor Leekster Eagles op het programma. FCK/De Hommel uit ’s-Hertogenbosch komt dan op bezoek, een aansprekende tegenstander die meerdere malen landskampioen en bekerwinnaar is geweest. Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste speelt het tweede tegen De Weide. En ook de A1 komt deze avond in actie in Sportcentrum Leek.

De Hommel is van origine een bedrijfsvoetbalvereniging. De betonvlechters van De Hommel speelden op recreatief niveau zowel op het veld als in de zaal. Na een fusie met FC Kools, eind jaren 80, werd er definitief gekozen voor de zaal. Een tweede fusie met ’t Ankertje uit Etten-Leur liet niet lang op zich wachten en zo snelde FCK De Hommel zich via kampioenschappen in de tweede en eerste divisie naar de eredivisie.

In het seizoen 2001/2002 werd FCK De Hommel voor de eerste maal kampioen van Nederland. In datzelfde jaar werd eveneens de KNVB-beker gewonnen. Dat was echter niet voor het eerst, ook in het seizoen 1995/1996 werd de KNVB-beker gepakt door De Hommel. In het seizoen 2004/2005 vierde FCK De Hommel het tweede kampioenschap van Nederland. Twee seizoenen later 2006/2007 werd het derde landskampioenschap binnengehaald. Tussendoor werd ook de supercup (2x) een prooi voor de Brabanders. Eén maal werd de Beneluxcup gepakt, in 1996/1997 was De Hommel het sterkst in dit internationale onderonsje. Een indrukwekkend erelijstje dus.

Vorig seizoen eindigde De Hommel na de reguliere competitie als eerste, maar het team wist in de daaropvolgende play-offs niet de finale om het landskampioenschap te halen.

De wedstrijden van vrijdag 16 september

Leekster Eagles – FCK De Hommel 20.15 uur
Leekster Eagles 2 – De Weide 1 19.00 uur
Leekster Eagles A1 – Real Camaradas 1 20.00 uur