Leekster Eagles maakt zich zorgen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

leekstereagles-beter_6462a                                                                 Bron: www.tweenul.nl

Het bestuur van Leekster Eagles maakt zich ernstig zorgen. Na acht jaar heeft hoofdsponsor schoonmaakbedrijf Kuipers er een punt achter gezet en het wil maar niet lukken om een nieuwe hoofdsponsor te vinden. Het tekort bedraagt 30.000 euro. Als dit bedrag niet op zeer korte termijn op tafel komt zal het eerste team niet kunnen uitkomen in de topdivisie. Een rampzalig scenario helemaal omdat de club komend seizoen 25 jaar bestaat.

Bestuurslid technische zaken Peter Westra luidt dan ook de noodklok. “We zijn met alle mogelijke middelen bezig om topdivisie zaalvoetbal te behouden voor onze club. Het kan toch niet zo zijn dat we in het jubileumjaar failliet zouden gaan of geen eerste elftal op de been zouden kunnen brengen!” In deze moeilijke economische tijden is het ondanks alle inspanningen van het bestuur nog steeds niet gelukt om een nieuwe geldschieter aan zich te binden. Door het gat in de begroting komt het spelen op het hoogste zaalvoetbalniveau voor komend seizoen in gevaar. “We zijn bezig om op allerlei manieren sponsoren te werven,”aldus Westra. “Afgelopen zaterdag was in Rotterdam de Supercup zaalvoetbal, de start van het nieuwe seizoen. Hier waren wij ook bij aanwezig en hier heeft de KNVB ons een hart onder de riem gestoken. Onze situatie was al bekend bij de bond, dat gaat als een lopend vuurtje door het wereldje. Het is voor de voetbalbond eigenlijk ook onbestaanbaar dat wij uit de zaalvoetbalcompetitie zouden verdwijnen. Leekster Eagles is zelfs een modelclub voor de KNVB met onze jeugdopleiding en de structuur van de vereniging. Dit heeft ons gesterkt in de overtuiging dat dit niet verloren mag gaan. Als we geen nieuwe sponsor vinden zijn we echter genoodzaakt het eerste elftal terug te trekken uit de competitie. De jeugdopleiding zou misschien met kunst en vliegwerk overeind gehouden kunnen worden, maar het gevoel in de hele club zou dik in mineur zijn als het eerste elftal aanstaande zaterdag de competitie niet kan openen tegen AORC uit Amsterdam.”

Op de kaart

Leek is op zaalvoetbalgebied absoluut op de kaart gezet de afgelopen kwart eeuw. In de gouden tijden bijna kampioen geweest en met attractief spel vaak voor een vol huis gezorgd. Een avondje Leekster Eagles was een begrip in de provincie en zelfs landelijk. Als je het sponsorbedrag bekijkt voor een topsportvereniging als Leekster Eagles, dan is dat, vergeleken met andere topsportclubs, weinig. In een regio als Leek, waar veel grotere bedrijven aanwezig zijn, moet er toch een bedrijf te vinden zijn dat het vaandel wil dragen. Het bestuur heeft wel meteen open kaart gespeeld met de eerste selectie en hen de situatie duidelijk gemaakt. “De selectie heeft onder leiding van coach Robert Herder aangeslagen gereageerd,” aldus Westra. “Maar de voorbereiding heeft er gelukkig niet al te veel onder geleden omdat het dan puur om het voetballen gaat en niet over de situatie binnen de club. We hebben dit seizoen een hele mooie, talentvolle selectie waar we hoge verwachtingen van hebben. Dan mag dit niet gebeuren.” Westra slaapt nog wel, maar erkent er regelmatig buikpijn van te hebben. “Je legt je ziel en zaligheid al jaren in de club en dan raakt je dit natuurlijk recht in je hart. De geluiden die ik van de KNVB heb gehoord en met onze inspanningen van nu ga ik er gewoon van uit dat we er toch nog uitkomen. Samen moeten we de club redden, alle sponsoren zijn welkom!!!.”