Jubileumweek OKVC

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

OKVC                                                                           Bron: www.tweenul.nl

Na een lange tijd van voorbereiding ging de jubileumweek van OKVC vorige week van start. Vrijwel alle spelers van de vereniging hadden zich in hun tenue gestoken en met een ballon in de hand liepen ze onder aanvoering van het eveneens 90-jarige muziekkorps Juliana naar het hoofdveld. Hier werd de jubileumweek door OKVC- voorzitter P.W. de Boer en burgemeester Swart geopend en werden de ballonnen opgelaten. Vervolgens verrichtte diezelfde burgemeester de aftrap voor een wedstrijd van de F-pupillen en was de start van de jubileumweek een feit. De heer Swart had hierna nog een taak, namelijk het openen van een archiefkast met daarin veel verzamelmateriaal, aangeboden door het lid van verdienste de heer Klaas Dijkstra.

Op de dinsdag werd er opnieuw volop gevoetbald en was het weer gezellig druk op het sportpark. De woensdagmiddag stond vervolgens geheel in het teken van de jeugd en middels een prima georganiseerde voetbalcarrousel werd dit een geslaagde middag. Op de woensdagavond was OKVC 1 aan de beurt. Het vlaggenschip nam het op tegen Oud- FC Groningen. OKVC kwam op een verdiende 2-0 voorsprong, waarna Ronald Steenge vlak voor tijd de eer voor de oud-profs redde. Het was een aantrekkelijk duel dat door ruim 250 toeschouwers werd bezocht.

Receptie

De donderdag was vooral gericht op de dames en meisjes. Er was een prominente rol weggelegd voor de oud-dames die het opnamen tegen het huidige dameselftal. Na een wat stroeve start van het oud-dameselftal kwamen ze in de 2e helft prima terug en wisten ze nog drie keer te scoren, zodat de nederlaag tot 4-3 beperkt bleef. Om 20.00 uur ging de receptie van start en met uitzondering van (weer) burgemeester Swart, een vertegenwoordiger van de KNVB, enkele sponsoren en buurtverenigingen, waren het voornamelijk de eigen leden die er voor zorgden dat de kantine goed gevuld was.

RTV Noord

Het slotstuk van deze week vond plaats op de zaterdag. Na binnenkomst van vele reünisten en het uitwisselen van de eerste ervaringen, konden de aanwezigen genieten van een live uitzending van RTV Noord. Tussen 10 en 12 kregen vele OKVC’ers de kans om iets te vertellen over uiteenlopende onderwerpen. De muzikale omlijsting was hierbij in handen van Boetenbaintje Alje van Bolhuis. De uitzending kreeg een heel prettig karakter, wat werd beaamd door de RTV Noord-medewerkers. Na een goed verzorgde lunch was er om 14.30 uur nog een speciale voetbalwedstrijd. De zogenaamde all-stars van OKVC namen het hierin op tegen het elftal dat in 1990 promoveerde naar de 4e klasse van de KNVB. Het werd een leuke wedstrijd met vele kansen over en weer. Met een 6-6 eindstand konden de spelers allen tevreden zijn. Vanaf 20.00 uur was het woord aan de band La Stampa uit Volendam. Zij vermaakten de zo’n 250 aanwezigen op een uitstekende wijze. Buiten de feestzaal werden op deze zwoele avond ook vele herinneringen opgehaald. Al met al kan de vereniging uit Oldehove en Kommerzijl terugkijken op een zeer geslaagde jubileumweek.