Oud-Kloosterburen tegen oud -FC LEO

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Ik wist dat de wedstrijd oud-Kloosterburen- oud FC LEO vrijdagavond gespeeld was maar had niet verwacht er al zo snel wat van te lezen. Maar de reporter van dienst, en enige voetballer in het team van oud-Kloosterburen, was deze keer razend snel waardoor het verslag van het duel in Kloosterburen nu ook op puurvoetbalonline te lezen is.

Ik wist dat de wedstrijd oud-Kloosterburen- oud FC LEO vrijdagavond gespeeld was maar had niet verwacht er al zo snel wat van te lezen. Maar de reporter van dienst, en enige voetballer in het team van oud-Kloosterburen was deze keer razend snel waardoor het verslag van het duel in Kloosterburen nu ook op puurvoetbalonline te lezen is.

                                                              Ballon_er20gaat20niets20boven_img_assist_custom-248x300

                    Een hete luchtballon boven het topduel in Kloosterburen tussen oud-Kloosterburen en oud- FC LEO

Op deze zwoele vrijdagavond moesten de oudgedienden van de VV Kloosterburen aantreden tegen onze koningshuisgezinde buren uit de Marne. Kloosterburen trad aan met 1 voetballer (Jos Korhorn) en 10 oudgedienden (o.a. Reinder Wierenga, Jaap van Dijk, Johannes Scholtens, Bert Broek, Joost van der Wildt). FC Leo trad wel met een behoorlijk elftal aan, waarin ook ruimte was voor een aantal oud- Kloosterburen-leden. Dit waren Eddy Tammens, Peter Schikan, Sjoerd- en Jaap van der Ploeg. Verder maakten o.a. Peter Batema en Dick Hoogakker, net als vroeger, veel indruk op het middenveld.

Grote Hans Baarslag Prijs 2011 

 Er werd gestreden om de Grote Hans Baarslag Prijs 2011. Dat houdt in dat het team dat de meeste kansen verprutst, van Hans Baarslag 11 trekdroppen en 11 Mega Mindy-lollies krijgt. Een voordeel van het team van oud- Kloosterburen was dat Hans Baarslag zelf met dit team meedeed, ondanks dat een stemming vóór de wedstrijd 1 tegen 10 was om Hans te laten participeren. Echter, toen Hans dreigde zich tijdens de wedstrijdbespreking te gaan douchen, werd er toch maar besloten hem een kansje te geven…. Bij de eerste actie van Hans, hadden wij de genoemde Prijs 2011 al binnen. Hans kreeg bij toeval de bal eens goed mee, passeerde een mannelijke mestkever en 2 madeliefjes, zou vervolgens in het strafschopgebied verwoestend uithalen, maar………………struikelde over de kalklijn, viel met zijn neus in een stuk zeeklei, ging door zijn rug en schreeuwde vervolgens om zijn Bea (die net deed of het ineens druk was in de kantine). In ieder geval, weg kans, weg bal (nog steeds niet gevonden), maar wel 1-0 voor ons in de strijd om de Grote Hans Baarslag Prijs 2011. Toen Ron Bolt en Wim Vos ook nog 283 goede kansen om zeep hielpen, was de Prijs definitief voor ons.

Voorsprong 

Oud FC Leo wist wel hoe het kansen moest benutten, want zowel Jakob Zwik als Peter Batema scoorden in de 1e helft op zeer fraaie wijze 0-1 en 0-2. Dit was tevens de ruststand. Na de inspirerende woorden van Ron Bolt (initiator van deze wedstrijd), traden wij met veel zelfvertrouwen aan voor de 2e helft. Ron had kosten noch moeite gespaard om de wedstrijd te kantelen, want hij had twee hetelucht ballonnen (scrabble, 17 punten) besteld vanuit Soesterberg om oud-FC Leo af te leiden. Dit lukte, want toen ballon nummer 1 overzweefde, scoorde Reinder zeer beheerst uit een fraaie trap (1-2). Vervolgens zag “laatste man” Jaap van Dijk de 2e ballon aan komen waaien en als een kamikazepiloot rondde hij een zeer slechte voorzet van Wim toch mooi af met zijn krullenbol (2-2). Dit was tevens de eindstand van een zeer geslaagde wedstrijd, want Wim Vos heeft weer nieuwe vrienden gemaakt in Leens, de GHBP 2011 blijft voor minimaal 1 jaar in Kloosterburen en we hadden onder de douche grote lol met de trekdroppen en de lollies. Na deze douche, een biertje voor de mannen en een glas Pleegzuster Bloedwijn voor Hans, werd de wedstrijd op een serieuze manier geanalyseerd.

Dank!  

Tenslotte, onze dank gaat uit naar Luuk Korhorn (toparbiter in spé), Jacob Heinstra (assistent-scheidsrechter), alle spelers en oud-spelers van FC Leo en VV Kloosterburen, Bea en Wiesje (horecagiganten) en hetelucht ballonnen basis (scrabble, 22 punten) Soesterberg.