Een kaart voor Jan!!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

                                      Foto_Jan

Donderdag 1 september maakte ik samen met Jan van Dijken weer een ‘Even bellen met Jan” en hadden we het natuurlijk over het weekendprogramma wanneer de competitie voor de hoofdklassers en de lagere standaardteams van start zou gaan. Jan zou, dacht hij, bij CVVB langs de lijn staan zaterdag en ik ging naar de wedstrijd VIBOA-LTC om een verslag te maken voor de Ommelander Courant. Zaterdagmorgen rond 7.15 uur kreeg ik echter een sms van Jan dat ik hem in het UMCG kon komen opzoeken want Jan had zijn heup gebroken!

Ik belde direct terug en kreeg de rasoptimist direct aan de telefoon en uit zijn woorden begreep ik dat hij uitgeleden was in de douche en dat er acuut een nieuwe heup geplaatst moest worden . Ieder nadeel heeft een voordeel, vertelde Jan, want met een nieuwe heup kan ik straks weer beter lopen.

Deze uitspraak van een zeer positief ingestelde Jan van Dijken deed mij weer eens beseffen dat wij niet zoveel moeten zeuren en dat het helemaal geen ene mallemoer uitmaakt of Nederland nu met 1, 2 of 11-0 van San Marino wint of dat het morgen regent of dat de zon schijnt. Er zijn andere zaken in het leven die veel belangrijker zijn en die mij in ieder geval zaterdagmorgen om 07.15 direct weer duidelijk waren.

En even voor alle duidelijkheid: Jan ligt in het UMCG op afdeling K4VA en ik werk in de postkamer van het UMCG. Dus ik ga er vanuit dat er de komende week veel kaarten binnenkomen met de volgende adressering:     JAN  afdeling K4VA UMCG.

Dus voetbalwereld laat je zien deze week!!!