De Gehaktbaltest in opmars!!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De gehaktbal is in opmars is een voorzichtige conclusie die ik trek aan het begin van het seizoen 2011-2012. Want hadden we vorig seizoen Boeli de Sturler, die als doelman van Stedum op zaterdag de diverse gehaktballen testte nu zal er ook de zondag getest worden.

De gehaktbal is in opmars is een voorzichtige conclusie die ik trek aan het begin van het seizoen 2011-2012. Want hadden we vorig seizoen Boeli de Sturler, die als doelman van Stedum op zaterdag de diverse gehaktballen testte nu zal er ook de zondag getest worden. Op de site van de voetbalvereniging Eenrum kwam ik namelijk tegen dat Eenrum ook snode plannen heeft om de kwaliteit van de ballen in de kantines van hun opponenten te testen waar het hoe Eenrum het gaat aanpakken hier onder te lezen valt.

                                                                          images

Als voetballiefhebber, leider van MC1 en vader van 3 voetballende kinderen kom je in een seizoen in heel wat kantines. De ene vereniging heeft een prachtige accommodatie, maar staan er soms mensen achter de bar die je liever wegkijken, bij een andere vereniging kom je in een donker hokje, maar wordt je als een VIP ontvangen. Soms heb je heerlijke koffie met verse broodjes, ergens anders krijg je een plastic bakje drab en een klef deegbolletje. Het is moeilijk te vergelijken!

Maar een artikel kun je overal krijgen en geeft een goede indicatie over de kwaliteit van de kantine. Dat is de gehaktbal!
Nu is het niet nieuw, de gehaktballen test, maar het leek me wel leuk om hier op deze plek ook eens wat vergelijkend onderzoek te doen.
Ik heb een aantal zeer deskundige mensen gevraagd om de bal in de diverse Kantine’s te beoordelen en van een cijfer te voorzien.
Uiteraard zijn inzendingen van mensen die zichzelf ook als deskundig beschouwen ook zeer welkom, hoe meer kantines we samen kunnen beoordelen hoe beter kunnen we tot een betrouwbaar eindresultaat komen. Dus mensen, bij deze een oproep om beoordelingen hier in te zenden, het liefst met een uitvoerige beschrijving van de bal en service. Het is niet erg als een bal 2 keer wordt beoordeeld, we nemen het allemaal mee.

Om goed te kunnen vergelijken beginnen ik in deel een met de bal uit onze eigen kantine.
De Jurylid van dienst, onze hoofdtrainer Siebrand Solinger, is iemand die altijd en overal een balletje naar binnen werkt na een wedstrijd.
Zijn beoordeling van de Eenrumer bal:
Pluspunten: zeer goede smaak, lekker stevig, mooi van kleur.
minpunten: het plastic bakje en dito vorkje.
Totale beoordeling: 7,5.

De gehaktbal van de Heracliden doet niet mee in de beoordeling van Stedum en Eenrum maar krijgt van mij het cijfer: 9