FC Grootegast verrast Godlinze.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

GrootegastFC Grootegast won in een aantrekkelijke thuiswedstrijd met 3-2 van vierdeklasse Godlinze. Na een 1-1 ruststand en een snelle tegentreffer direct na rust wist Grootegast de wedstrijd uiteindelijk nog naar zich naar zich toe te trekken. Alleen winst zaterdag in de uitwedstrijd tegen Appingedam is genoeg om een ronde verder te komen.

Het was FC Grootegast dat vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief naar zich toe trok. Met een verzorgde opbouw en goed positiespel werd de tegenstander ver van eigen doel gehouden. De nieuwe aanwinst Thomas Swieringa wist als spits in zijn debuut wedstrijd de score te openen. Met een bekeken schuiver in de verre hoek wist hij de keeper kansloos te laten: 1-0. Grootegast creëerde nog meer mogelijkheden maar liet het scoren na. Godlinze kreeg in de eerste helft twee kansen waarvan er één door een foute terugspeelbal. De andere was wel raak, uit een vrije trap werd de lange spits bediend die koppend wist te scoren: 1-1.

Jacht

Al snel in de tweede helft wist Godlinze de 1-2 te scoren waardoor Grootegast even van slag was en zich moest herpakken. Dit gebeurde want er werd een tandje bij geschakeld en onder aanvoering van regisseur Ite Hoolsma werd jacht gemaakt op de aansluittreffer. Er volgde een dubbele wissel: Ronald Horinga voor Wietse de Blois en Willem Stienstra voor Tim Veenstra wat zorgde voor vers bloed in het veld. Het was invaller Ronald Horinga en opnieuw Thomas Swieringa die Grootegast de winst deed toekomen. Een terechte uitslag in een wedstrijd die eerder beslist had kunnen worden als beter wordt omgegaan met de kansen.

Doelpuntenmakers: 1-0 Thomas Swieringa, 2-2 Thomas Swieringa, 3-2 Ronald Horinga.