OKVC viert 90 jarig bestaan uitbundig

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

OKVC

Binnenkort viert OKVC, de voetbalvereniging uit Oldehove en Kommerzijl, een heuglijk feit. De oudste vereniging binnen het Westerkwartier bestaat op 13 augustus van dit jaar al 90 jaar. Om dit jubileum luister bij te zetten, is zo’n twee jaar geleden een commissie gevormd met als taak het festijn handen en voeten te geven.

Gedurende de week van maandag 29 augustus tot en met zaterdag 3 september vinden met dank aan de organisatie vele activiteiten plaats op het sportpark in Oldehove, waar de vereniging is gehuisvest. Hieronder volgt een greep uit de onderdelen van het programma, die deze week aan bod komen.

Eén van de hoogtepunten belooft een wedstrijd van het vlaggenschip van de vereniging tegen oud-FC Groningen te worden. Een ieder kan op woensdagavond met eigen ogen komen aanschouwen hoe deze oud-profs nog een balletje kunnen trappen. Ook de jeugdige voetballers komen duidelijk aan bod tijdens de week. Voor hen is onder andere een voetbalcarrousel georganiseerd die bijna de gehele woensdagmiddag in beslag neemt. Op de donderdagavond krijgt de week vol evenementen een wat meer officieel karakter: dan vindt een receptie plaats voor de (oud-)leden en andere genodigden van de jubilaris.

De climax is op zaterdag 3 september. Dan staat de gehele dag in het teken van het feest. Alhoewel, ook op deze dag zal een aantal OKVC’ers de voetbalschoenen nog aantrekken. In de middag vindt een wedstrijd plaats tussen het 1e elftal dat in 1990 promotie naar de KNVB wist af te dwingen tegen een voor de gelegenheid samengestelde ploeg met OKVC- sterren van weleer.

Als het goed is, is het dan al behoorlijk druk op het sportpark vanwege de reünie die al in de ochtenduren losbarst. Tijdens deze reünie geeft ook RTV Noord acte de presence middels het in de provincie welbekende Rondje Noord.

Feestband

Wanneer de voetbalschoenen ’s middags uit zijn, is het tijd voor een natje en een droogje. Hiervoor zal gebruik kunnen worden gemaakt van een feestelijke barbecue en verder zal het barpersoneel de aanwezigen kunnen voorzien van een bijbehorend drankje. Deze barbecue is de opmaat naar het laatste gedeelte van de avond, een groots feest. Om de feestavond van een muzikaal tintje te voorzien, is de organisatie er in geslaagd de feestband La Stampa vast te leggen.

Inmiddels zijn er al zo’n 700 uitnodigingen de deur uit gegaan.