Leekster Eagles luid noodklok

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

leekstereagles-beter_6462a

Het bestuur van Leekster Eagles maakt zich ernstig zorgen. Na zich een achttal jaren gekoesterd te hebben in de warmte van hoofdsponsor Schoonmaakbedrijf Kuipers, wil het maar niet lukken een nieuwe hoofdsponsor te vinden.

Kuipers had enige tijd geleden al aangegeven te willen stoppen. Met heel veel plezier heeft hij de club gesteund zonder daar zelf veel voor terug te vragen, zoals bijvoorbeeld een naamsverbinding. ‘Ik doe het omdat ik het leuk vind’, zei Kuipers altijd.

Het bestuur heeft dan ook alle begrip voor zijn besluit en is Kuipers zeer erkentelijk voor zijn bewezen diensten.

Maar in deze tijden van recessie is het niet eenvoudig een andere hoofdsponsor te vinden. En dat is beslist nodig, wil de club kunnen blijven bestaan. Leekster Eagles heeft ook veel te bieden: de nieuwe hoofdsponsor kan bijvoorbeeld zijn naam aan de club verbinden, zodat de bedrijfsnaam in alle uitingen naar buiten komt.

Leekster Eagles bedrijft topsport. De selectie speelt op het hoogste niveau, de Topdivisie. Als je het sponsorbedrag bekijkt voor een topsportvereniging als Leekster Eagles, dan is dat, vergeleken met andere topsportclubs, weinig. In een regio als Leek, waar veel grotere bedrijven aanwezig zijn, moet er toch een bedrijf te vinden zijn dat het vaandel wil dragen. Het bestuur houdt daar nog steeds vertrouwen in, maar het is kort dag. Men wil niet het nieuwe seizoen beginnen zonder een sluitende begroting. En dat begin is er over twee weken. Komend seizoen bestaat Leekster Eagles 25 jaar. Zoals het er op dit moment uitziet, wordt dit jubileum mogelijk niet meer gehaald.