DIO Groinngen speelt gelijk tegen Leeuwarder Zwaluwen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

diogroningen

De eerste officiële wedstrijd van  hoofdklasser DIO Groningen is geëindigd in een gelijkspel. Op eigen veld kwam de ploeg van Michel van Oostrum niet verder dan 1-1 tegen zaterdag eersteklasser Leeuwarder Zwaluwen.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, al had DIO de beste kansen. Zo was het na een kwartier spelen Steven de Blok die een voorzet van Georgie Huisman ineens op de pantoffel nam. Helaas belandde de bal op het lichaam van de friese sluitpost waardoor het 0-0 bleef. Na een half uur spelen kreeg het publiek een kopie voorgeschoteld. Voorzet Huisman, De Blok die bal volley neemt en de doelman die redding brengt. Vijf minuten voor rust krijgt Leeuwarder Zwaluwen dan de eerste kans van de wedstrijd, maar mist de spits hopeloos voor de pas 17-jarige doelman Jelmer Kiewiet, die wederom liet zien over veel talent te beschikken.

Plaag

Kort na rust namen de gasten verrassend de leiding, door een die een mooi aangesneden vrije bal snoeihard binnen kopte. Lang konden de Friezen niet genieten van hun voorsprong, want amper twee minuten later kopte Jordi Striedelmeijer de gelijkmaker binnen uit een voorzet van Georgie Huisman. Hierna was het DIO dat de klok sloeg. Vooral Striedelmeijer was een ware plaag voor de Friese defensie. Met onnavolgbare bewegingen speelde hij de verdediging zoek en met een liftertje vanaf de achterlijn bediende hij Georgie Huisman, die met een puntgave voorzet Myren Noeken met het hoofd liet scoren, alleen was het de assistent-scheidsrechter die roet in het eten gooide door (onterecht) te vlaggen voor buitenspel. Halverwege de tweede helft gaf diezelfde Striedelmeijer een slim steekpassje op Tim van der Molen, die de Friese doelman omspeelde en maar werd aangetikt binnen de “zestien”. Waar een ieder een strafschop zag, besliste de scheidsrechter anders en trok geel voor Van der Molen voor een vermeende schwalbe.

Na een half uur spelen was het wederom Striedelmeijer die de aandacht trok. Vanaf links gaf hij een subtiel stiftje op Noeken, die jammerlijk over volleerde. Een minuut hierna kreeg de pas 18-jarige Noeken een herkansing, maar nu kopte de onfortuinlijke spits net over uit een verre ingooi van Striedelmeijer.

DIO: Kiewiet, Huisman (75. Selassa), De Jonge, Cats, Mohammed, Van de Berg, Van Alst, Hedzic, Martina (46. Striedelmeijer), De Blok (46. Noeken) en Van der Molen.

 

 

Doelpunt DIO Groningen: Jordi Striedelmeijer