Goed resultaat Be Quick zaterdag tegen Omlandia

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Be_Quicklogo

De zaterdagafdeling van Be Quick 1887 heeft zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen met een goed resultaat afgesloten. Tegen het gedegradeerde Omlandia, onder leiding van oud BQ-er Casper Goedkoop stond de eindstand van 1-1 op het scorebord.

Voor Be Quick 1887 scoorde Geert Jan Langbeek in de 12e minuut. Omlandia heeft dit seizoen promotieaspiraties nadat het vorig seizoen kansloos onderaan eindigde in de eerste klasse zaterdag. Met slechts 4 overwinningen en 78 tegendoelpunten snakten de mannen van Goedkoop naar een overwinning die er óók gisteren niet kwam.

Be Quick 1887 dat enkele spelers nog moest missen wegens vakantie begon met een verdedigend concept aan de wedstrijd waarbij de linies kort op elkaar werden gehouden. Omlandia bleek hier veel moeite mee te hebben om de bal van achteren voetballend bij de spitsen te krijgen. Be Quick 1887 loerde en kreeg kansjes. In de 12e minuut werd Geert Jan Langbeek weggestuurd na een lange bal van Martijn van Kesteren. De aarzelende sluitpost van Omlandia werd met een lepe voetbeweging op de 16 meterlijn gepasseerd: 0-1.

Na de 0-1 werd het spelconcept niet gewijzigd. Helaas moest Allard van Boven geblesseerd het veld verlaten nadat hij een bal op zijn hoofd kreeg. Zijn invaller was Rick Mulder uit het tweede elftal die een hele goede wedstrijd speelde. Er werd gerust met een 1-0 voorsprong. De tweede helft maakt Be Quick 1887-doelman Wibo Eimers een sterke indruk. Tweemaal moest hij oog in oog met de spitsen van Omlandia redding brengen. Omlandia had een corner nodig om op gelijke hoogte te komen. Een dekkingsfout legde de spits van Omlandia geen strobreed in de weg om volledig vrij binnen te koppen. Op basis van mentaliteit werd het gelijke spel over de eindstreep getrokken.