FC Grootegast wint ruim van Niekerk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Grootegast_31836h

FC Grootegast heeft de eerste bekerwedstrijd tegen buur Niekerk met groot verschil gewonnen. Na een gelijkopgaande openingsfase wist FC Grootegast met goed positiespel het verschil in kwaliteit uiteindelijk ook in score uit te drukken: 6-0.

De vernieuwde selectie van trainer Onno van Dijk miste door blessures nog de nodige spelers maar beschikt dit seizoen over een brede selectie om dit op te kunnen vangen. In de eerste minuut van de wedstrijd kreeg spits Tim Veenstra een opgelegde kans om de score te openen, maar deze poging ging net naast. Een paar minuten later was het Niekerk dat van zich liet spreken door een bal op de paal te schieten en net over te mikken. Hierna nam Grootegast de regie in handen en liet de bal goed rond gaan. Kansen werden gecreëerd en Tim Veenstra opende de score. Helaas ging het hierna tot aan de 16 meter wel goed, maar werden de kansen gemist. Zo miste Jurrien Hooslma voor het eerst sinds jaren een bal van elf meter. Dezelfde Hoolsma maakte dit goed door 10 minuten later alsnog van afstand hard en succesvol uit te halen.

In de tweede helft wist Grootegast het verschil ook verder in doelpunten uit te drukken. Met iets meer overtuiging had de score zelfs nog hoger kunnen uitvallen. Het laatste kwartier speelde moest FC Grootegast de wedstrijd met tien man uitspelen door het uitvallen van Rick van Dellen. Omdat alle wissels reeds waren gebruikt kon Van Dellen niet meer worden vervangen. Ook met tien man had Grootegast de controle en sloot de derby daarmee winnend af.