Oosterhoek oefent tegen Appingedam

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Oosterhoek

Oosterhoek heeft tegen ex-eersteklasser Appingedam met 1-5 verloren. De Damsters gaan komend seizoen verder met het prestatiegericht voetballen op zaterdag. Ze zullen echter in de vijfde klasse moeten beginnen om zo weer, voor Damsterbegrippen, op een aanvaardbaar niveau te komen. Dit lijkt echter een kwestie van tijd.

Het trainersduo Zeeman/Medema kon over liefst 20 selectiespelers beschikken en voor vijfdeklassebegrippen natuurlijk een unicum. Vele spelers brachten hoofdklasse-ervaring mee en dat was natuurlijk te zien in de wedstrijd.

Voor zo'n 100 toeschouwers nam Appingedam het initiatief maar Oosterhoek speelde compact zodat Appingedam veel moeite had om doelrijpe kansen te creëren. Oosterhoek nam zeer brutaal de leiding. Linkerspits Jeroen Eissens werd de diepte ingestuurd en zijn schot werd door keeper Meijer niet "klem" gepakt waardoor Jose Riffo klaar stond om de bal in het doel te schieten: 1-0. Dit was na zo'n 18 minuten spelen.

Het sterkste deel van Appingedam bestond uit het middenveld en aanval. Verdedigend moeten er nog duidelijk keuzes gemaakt worden, want zo kon het gebeuren dat Jose Riffo en Dennis Zielstra uitgelezen mogelijkheden kregen om de score uit te breiden. Natuurlijk kreeg Appingedam ook kansjes, vooral uit (ingestudeerde) vrije trappen.

Ook het middenveld van Oosterhoek liet verdedigend nog wel eens wat steekjes vallen. Vooral rechts op het middenveld waar Kevin Lalkens duidelijk weer moest wennen aan het veldvoetbal werd de ploeg nog wel eens een keer overlopen, maar ook door het centrum.

Het duo West/Mulder heeft een aantal mogelijkheden om te kiezen wie centraal op het middenveld komt te spelen. Tegen Appingedam miste de ploeg nog een zestal spelers door blessures en vakanties die voor een basisplek in aanmerking komen.

Appingedam kwam na 28 minuten op gelijke hoogte uit een corner. Scheidsrechter Reitsema legde de bal zomaar op de stip omdat verdediger Maat opzettelijk hands zou hebben gemaakt. De penalty werd feilloos benut door Hoorndijk: 1-1.

Niet veel later werd het 1-2. Zoals ook vorig seizoen is Oosterhoek nog niet allert genoeg bij dode spelmomenten. Zo ook bij deze tegengoal want Appingedam scoorde uit een corner. Niet veel later werd het ook nog 1-3. Dit was tevens de ruststand.

Sterker

Appingedam bracht vele verse nieuwe krachten binnen de lijnen en het moet gezegd het elftal werd er wel sterker door. Oosterhoek wisselde ook drie spelers en misschien was dit ook wel de reden dat de Damsters nog beter in de wedstrijd kwamen. Aanvallend kwamen de Oosterhoekers er niet meer aan te pas en ook de vermoeidheid ging duidelijk parten spelen. Zo kon het gebeuren dat Appingedam gemakkelijk uit kon lopen naar 1-5.

Conclusie: De selectie van Appingedam heeft genoeg potentie om voor het kampioenschap te gaan in de vijfde klasse. Oosterhoek daarentegen weet nog niet echt wat de sterkte is van het elftal daar vele spelers hun kunnen nog niet hebben kunnen etaleren. De komende bekerwedstrijden zullen meer duidelijkheid moeten geven.

 

bron: www.tweenul.nl