Heiko van den Berg heeft goed gevoel bij v.v.Roden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

heikovandenbergfoto

Heiko van den Berg was vorig seizoen nog trainer bij de Heracliden en is dit jaar als trainer aan tweede klasser Roden verbonden. Ik trof hem toen in zijn periode bij de Heracliden regelmatig en was dan ook even benieuwd hoe het bij Roden beviel tot nu toe. ‘We kennen, net als alle ploegen een lastige voorbereiding doordat de vakanties erg laat zijn. Van de eerste selectie zijn er momenteel nog momenteel nog negen spelers op vakantie. We kunnen het echter goed opvangen want we beschikken over een prima selectie. We hebben al enkele duels gespeeld zoals tegen Helpman (5-1 winst), FC Groningen A1( 4-1 verlies, waar de laatste twee goals in de slotfase vielen. Verder speelden we woensdag nog tegen CSVH waarbij veel spelers in het veld stonden die normaliter in het tweede spelen in het veld stonden. Als ik alles een beetje goed in schat ziet het er bij Roden, waar ik richting de gehele vereniging een goed gevoel bij heb, met 17 volwaardige eerste elftalspelers goed uit.”

Ondanks een eerste positieve indruk van de voetbalvereniging Roden werd de oefenmeester ook al met een tegenslag geconfronteerd want Robin Rozema liep in de eerste oefenwedstrijd een gecompliceerde beenbreuk op. ‘Ik ben Robin de rest van het seizoen kwijt en waarbij zelfs de vraag gesteld mag worden of hij ooit nog zal kunnen voetballen.”

Een vervelende situatie voor Rozema die dus vanaf de kant de verrichtingen van zijn team moet aanschouwen en ongetwijfeld bij de derby’s tegen GOMOS, Peize, en Actief aanwezig zal proberen te zijn. Derby’s waar de trainer zich ook op verheugt en qua wedstrijd altijd op zichzelf staan weet Heiko van den Berg. ‘Dat soort duels zijn de krenten in de pap natuurlijk maar ik dat heb ik met alle wedstrijden want het seizoen mag voor mij beginnen.”