CVVB begint zaterdag aan voorbereiding seizoen 2011-2012

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

cvvbCVVB start komende zaterdag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Bedumers zagen één speler vertrekken en andere spelers gaan lager voetballen bij CVVB. Reservekeeper Lennart Havinga vertrok naar Noordwolde en spelers als Pieter van der Zee, Hans Vos, Martijn Doorn en Sander Roorda gaan lager spelen. Ook Peter Langeland stopt tijdelijk met voetballen op eerste klasse niveau vanwege studie en andere verplichtingen. Echter blijft hij nog wel lid van CVVB en zal af en toe op een lager niveau zijn wedstrijdminuten maken.

Er zijn ook nieuwe spelers zoals Davy Jurna (Peize), Mark Gelling (Oranje Nassau), Arvin Knol (Oranje Nassau) en Bas Sprenger (AVC) die het komend seizoen CVVB komen versterken. Daarnaast zijn de langdurig geblesseerde spelers als Angelo Kukler (meniscus) en Jordy van Haag (afgescheurde kruisband) ook weer van de partij. Tevens is Frank Roorda vanuit het tweede elftal toegevoegd aan de selectie. En net als voorgaande jaren zullen er opnieuw talentvolle A-junioren zoals onder meer keeper Nino van der Klei wekelijks meetrainen met de selectie en onder trainer Rolf de Boer speeltijd worden gegund. CVVB begint met een grote selectie aan de voorbereiding.

Programma

De eerste oefenwedstrijd. staat gepland op 13 augustus. Het betreft een thuiswedstrijd tegen Lycurgus. Vervolgens spelen de Bedumers op 16 augustus om 19.00 uur thuis tegen DIO Groningen. Dan volgt het trainingskamp op vrijdag 19 augustus en zaterdag 20 augustus. Deze vindt traditioneel weer plaats in Zeegse. Op zaterdagmiddag 20 augustus vindt de eerste bekerwedstrijd plaats tegen DIO Oosterwolde. Deze wordt gespeeld in Bedum om 14.30 uur. Vervolgens vindt dinsdag 23 augustus uit tegen FC Wolvega de tweede bekerwedstrijd plaats. De laatste bekerwedstrijd staat gepland op zaterdag 27 augustus thuis tegen ACV.

Weerzien

Een bijzondere wedstrijd omdat trainer Rolf de Boer dan met zijn elftal speelt tegen zijn oude ploeg waar hij zelf vele jaren heeft gevoetbald. Ook spelers als Arwin Knol en Bas Sprenger hebben een ACV verleden en oud spelers van CVVB zoals Robert Jan van Dijken en Bas Apotheker spelen nu voor ACV. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De eerste competitiewedstrijd vindt plaats op zaterdag 3 september. CVVB speelt dan voor eigen publiek tegen Blauw Wit uit Leeuwarden.