De Heracliden in actie voor de Stichting Spieren voor Spieren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

HERACLIDEN_31034h

2010 en 2011 stonden bij De Heracliden uit Uithuizermeeden in het teken van het 75-jarige jubileum en de nieuwbouw. Binnen de vereniging waren er dus positieve evenementen. De voetbalclub vindt het tijd worden dat het in 2012 ook eens naar ‘buiten’ kijkt.

Hoewel een voetbalvereniging noodgedwongen elk jaar wat acties voert om de onkosten binnen de vereniging te drukken en de contributie laag te houden, leek het de vereniging goed om nu eens een jaar lang actie te voeren voor een maatschappelijk doel. Het draait immers niet altijd alleen om jezelf.

Maatschappelijke betrokkenheid

De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte en richt zich op fondsenwerving. Onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren' ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de stichting. Spieren voor Spieren zet de netto-opbrengsten snel en effectief in ten behoeve van onderzoek naar spierziektes en de verbetering van het diagnosetraject. Daarnaast organiseert de stichting leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte. Door je als vereniging een jaar lang in te zetten voor het goede doel laat De Heracliden haar sportieve kracht zien als een maatschappelijk verantwoordelijke en betrokken voetbalvereniging.

24-uurstoernooi

Een voetbalseizoen lang gaat de vereniging geld inzamelen voor deze stichting. Alle teams, zowel jeugd als senioren, worden betrokken bij deze actie, waarbij elk team op eigen wijze acties op touw zal zetten. Op een speciaal hiervoor te ontwikkelen website zal dagelijks te zien zijn welke acties worden gevoerd en hoever ‘de score’ voor het goede doel oploopt. Het themajaar zal afgesloten worden met een uniek 24-uurstoernooi die wordt georganiseerd van vrijdag 22 juni 2012 t/m zaterdag 23 juni 2012 op het voetbalcomplex in Uithuizermeeden. Uniek is het feit dat dit 24-uursevenement op het veld zal plaatsvinden. 24-uurstoernooien vinden doorgaans plaats in de zaal.