Op papier makkelijke poule-indeling voor Omlandia

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Nog ruim vijf weken en het bekergeweld barst weer los voor de diverse amateurclubs. Op 20 augustus zal het balletje weer gaan rollen in de strijd om de KNVB-beker.

Nog ruim vijf weken en het bekergeweld barst weer los voor de diverse amateurclubs. Op 20 augustus zal het balletje weer gaan rollen in de strijd om de KNVB-beker.

 OmlandiaA                           Be_Quick_1887_11340a                           VVS_Oostwold_12747a                                        scheemda

Een bekertoernooi dat door veel verenigingen, als het om de poulewedstrijden gaat, als een drietal oefenwedstrijden wordt gezien maar wat in theorie niet van toepassing is op Omlandia uit Ten Boer. De ploeg van de nieuwe trainer Casper Goedkoop, hij volgde Kees Bouma op die naar de Pelikanen vertrok, kreeg namelijk twee vierde klassers en een derde klasser bij zich in de poule wat op voorhand de Ten Boersters de favorietenrol bezorgt voor de poulewinst. Op zaterdag 20 augustus komt de zaterdagtak van Be Quick 1887 in Ten Boer op bezoek. Dat zal voor tweede klasser Omlandia het eerste obstakel zijn op weg naar eventueel bekersucces. Op de doordeweekse speelronde mag Omlandia richting Oost Groningen waar VVS de volgende tegenstander zal zijn. VVS is net als Be Quick een vierde klasser die in 4C het komend seizoen ondermeer uitkomt tegen Ezinge, Stedum, Poolster en De Fivel. Nadat Omlandia doordeweeks in de gemeente Scheemda heeft gespeeld krijgt het op zaterdag 27 augustus in de laatste poulewedstrijd SC Scheemda op bezoek dat met veel machtsvertoon in het seizoen 2010-2011 kampioen werd in 4C. De in nu in de derde klasse uitkomende ploeg heeft in Danny Blauw een gemakkelijk scorende maar gezien de aanwezige routine en kwaliteit moet het toch gek lopen als het team van Casper Goedkoop niet met een 100% score richting de volgende ronde gaat.