Veel complimenten voor SV Mussel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

                                                                                    Mussel

“Complimenten voor de hele organisatie van SV Mussel!”, zo klonk het veelvuldig na afloop van de noordelijke derby FC Groningen – SC Veendam. De organisatie liep als een trein en door de inzet van vele vrijwilligers werd het eergisteren een prachtige middag op sportpark De Slenk.

Natuurlijk was FC Groningen favoriet maar een wedstrijd tussen beide ploegen kan iets extra’s los maken. Vorig jaar was SC Veendam met 2-1 de bovenliggende partij en een jaar eerder was de FC met 3-0 de winnaar. SC Veendam trad aan in het nieuwe tenue en dat staat de Veenkoloniërs goed. Verfrissend geel, een historische zwarte bies en op de borst de turfkruier. In een matig duel waarin FC Groningen de overhand had zagen circa 2100 toeschouwers SC Veendam heel af en toe iets kleins terug doen. Het tempo lag niet heel hoog, maar de FC liet duidelijk zien dat het de grote broer is van Veendam. Verdediger Jonas Ivens kopte na een kwartier raak uit een corner: 1-0. Tim Sparv zette daarna de 2-0 op het scorebord, ook ditmaal uit een corner. SC Veendam kwam aan het eind van de eerste helft terug, maar de aanval met een goal van Jonathan Opoku werd buitenspel gegeven. De 3-0 voor rust kwam van Nicklas Pedersen. Na de thee bepaalde Femi Ajilore de eindstand: 4-0.

Met man en macht was aan de voorbereiding gewerkt. Een compliment voor de organisatie, want daarin zijn ze zeker geslaagd. Een ieder die zaterdag toeschouwer was op De Slenk kan dat zeker beamen. Of om met de woorden van Theo Huizinga (teammanager FC Groningen) te spreken: “Petje af voor alle mensen van de SV Mussel, alles is piekfijn geregeld; de ontvangst, de organisatie, het veld, de sfeer en de accommodatie. Geweldig!”