'Lekkere" loting voor De Heracliden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Nog ruim vijf weken en het bekergeweld barst weer los voor de diverse amateurclubs. Op 20 augustus zal het balletje weer gaan rollen in de strijd om de KNVB-beker.

Nog ruim vijf weken en het bekergeweld barst weer los voor de diverse amateurclubs. Op 20 augustus zal het balletje weer gaan rollen in de strijd om de KNVB-beker.

 DeHeracliden                     Gronitas1                         onr1                              TKB

Een bekertoernooi dat door veel verenigingen, als het om de poulewedstrijden gaat, als een drietal oefenwedstrijden wordt gezien wat misschien ook in Uithuizermeeden het geval is. Want om te stellen dat De Heracliden het getroffen heeft in het ‘bekerspektakel” zou van heel veel optimisme getuigen. De Meisters beginnen in Groningen tegen vierde klasser Gronitas wat op papier de lichtste tegenstander is. De Stadjerders zijn echter aardig versterkt met onder andere de van SIOS overgekomen Siebrand Solinger die op de zondag als trainer bij de voetbalvereniging Eenrum actief is en Henry Kramer die het komend seizoen Hoogkerk onder zijn hoede zal hebben. Nadat De Heracliden, waar Jeroen de Munck de naar zondag tweede klasser Roden vertrokken Heiko van den Berg is opgevolgd, in de stad aan het bekeravontuur is begonnen komt op woensdag ONR op bezoek. De Rodenaren, vorig seizoen samen met De Heracliden in 3C wist via de nacompetitie te promoveren naar de tweede klasse. Een lastige opgave weet ook Heracliden-speler Stephan Haan te vertellen.

‘We hebben het duidelijk niet getroffen wat de loting betreft want ONR was in de competitie al een team waar we het lastig tegen hadden. Maar daar komt ook nog eens bij dat ook The Knickerbockers bij ons in de poule zitten. Die zijn vorig seizoen gedegradeerd uit de eerste klasse dus ook dat zal een zwaar duel voor ons worden. Maar qua beker zien we wel wat het wordt want de competitie is voor ons uiteraard veel belangrijker waarin we hopelijk hoger zullen eindigen dan in de achter ons liggende editie.