Helpman heeft damesselectie op peil

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

helpman

Na de definitieve overschrijvingsdatum van 15 juni is bij de dames van Helpman de balans opgemaakt. Trainer Marco Pesiwarissa kan maar liefst acht nieuwe speelsters verwelkomen op de eerste training.

Edith van Cruchten (LTC), Miranda Blauw (Sint Annaparochie), Rachel van Barneveld (DOS ’19), Shanice Booy (Pelikaan S) en Carla Koops (Oranje Nassau) hebben hun overschrijving inmiddels ingediend en vertonen komend seizoen hun kwaliteiten elders in de provincie.

Daar tegenover staat de komst van Irem Cagan (Groninger Boys), Esther Spoormans, Nathalie Biemolt, Kelly van Apeldoorn, Joyce Volckman, Sanne Limbeek, Tessel Bot en Iris ten Wolde (allen Helpman dames 2). Trainer Pesiwarissa is zeer verheugd met de komst van acht nieuwe speelsters. Zeven van de acht ‘aanwinsten’ hebben het afgelopen seizoen onder trainer Edwin Heckman een uitstekend seizoen gedraaid waarin ze ploegen als Pelikaan S, SPW en Lycurgus het aardig moeilijk hebben gemaakt. Met een grotere selectie was het 2e damesteam van Helpman zeker ook gepromoveerd. Van de huidige selectie blijven alle basisspeelsters, aangevuld met de basisspeelsters van het 2e. Daarnaast hoopt men in oktober Riet Misker weer te kunnen verwelkomen die op dit moment in Afrika verblijft. Verder houdt men bij Helpman de hoop dat Hanneke Peenstra en Diony Kentie in de loop van het volgende voetbalseizoen hun kicksen weer aantrekken.

Gezien de late vakantie in het Noorden, de renovatie van de grasvelden en het oude kunstgrasveld kunnen de dames van Helpman een roerige voorbereiding tegemoet zien. Ondanks dat maakt trainer Pesiwarissa zich geen zorgen. Deze speelsters zullen ervoor zorgen dat ze fit aan de korte voorbereiding zullen gaan beginnen. Er zullen extra trainingssessies worden ingelast om vervolgens goed voorbereid aan de bekerwedstrijden te kunnen beginnen.