Be Quick wik in top hoofdklasse meedraaien

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Be_Quicklogo

Succesvol. Met dat woord vat voorzitter Dick Osinga van zondaghoofdklasser Be Quick 1887 tegenover OOG-TV het sportseizoen 2010 – 2011 samen voor de Groningse voetbalvereniging. Maar ondertussen realiseert de voorzitter zich ook dat er nog veel werk te verzetten is.

“We hebben ons vorig jaar zomer bij de voorbereidingen op het seizoen als doel gesteld om mee te doen in de top vier van de Hoofdklasse”, vertelt Osinga. “En dat is ook prima uitgekomen want we zijn met het eerste elftal tweede geworden in de reguliere competitie”. Toch verliep het seizoen niet vlekkeloos. Het elftal moest onder andere Willem Lanjouw en Mark van Dijken missen door blessures. “Nou, op het moment dat onze topscorer (Willem Lanjouw, red.) wegviel toen hebben we zes wedstrijden achterelkaar gewonnen. Dus je kunt concluderen dat de vervanging uitsteklend was”.

Het winnen van zes wedstrijden op rij had als resultaat dat de Groningse club in het voorjaar op de eerste plaats stond in de competitie. Een plek die recht geeft op promotie naar de Topklasse. “Be Quick is een vereniging die komend seizoen 125 jaar bestaat. In die jaren hebben we heel wat ervaring opgedaan met competitieverloop. En we weten dat als je halverwege bent je nog niet op het einde bent en er dus nog van alles kan gebeuren”.

Dat het mis gaat blijkt ook als er verloren wordt van laag geklasseerde tegenstanders als Hoogeveen en Emmen. “Kijk, je kunt in een competitie een hele lange reeks maken met successen. Maar vroeg of laat word je geconfronteerd met een tegenslag. En dat kwam bij ons op het verkeerde moment”.

De Groningers worden tweede waarmee ze nacompetitie voetbal veilig stellen. Ondanks dat de club qua emotie niet lang in een negatieve spiraal blijft, gaat het bij de eerste wedstrijd in de nacompetitie gelijk mis. “Of het mis ging in de eerste wedstrijd tegen WKE wil ik niet zeggen. We hebben beter voetbal laten zien dan WKE, maar een moment van onachtzaamheid heeft ons de das om gedaan. En u weet dat als je gelijk de eerste wedstrijd verliest de kans nog wel heel klein is om te promoveren”.

Als de laatste seconden van het seizoen op het scorebord wegtikken wordt duidelijk dat WKE mag promoveren en dat Be Quick opnieuw een seizoen in de Hoofdklasse mag gaan spelen. Omdat er dit seizoen geen degradanten zijn betekent dat statistisch gezien dat Be Quick voor volgend jaar de grote favoriet is. “In theorie zou je kunnen zeggen dat wij nu de favoriet zijn en dan wordt door veel clubs ook zo gezien. Ons doel is in ieder geval om weer in de top van de Hoofdklasse mee te gaan doen”.