Viboa Beach Soccer Kampioen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Finale_2_BS_2011_30449g

Spelmoment uit de finale tussen Bellingwolde en Viboa

De tweede editie van het Open Groninger Beach Soccer Kampioenschap is ten prooi gevallen aan VIBOA uit Winsum. Het team wist onder bijna ideale weersomstandigheden in de finale Bellingwolde met 6 – 4 te kloppen.

Na een voorzichtig begin in 2010 werd dit jaar duidelijk dat Beach Soccer in de gemeente Bellingwedde een lang leven beschoren lijkt. Met een, althans nu nog, sterk regionaal deelnemersveld werd duidelijk dat de organisatie van hun evenement een gouden toekomst tegemoet kan zien. Met op de achterhand de ervaren organisatie van het immens populaire strandvolleybaltoernooi.

Het deelnemersveld dit jaar bestond uit VIBOA, WMC, Bellingwolde, ZNC, Westerwolde, Westerlee, ASVB en Veelerveen. De vier eerstgenoemde teams mochten in de kruisfinales uitmaken wie zich dit jaar finalist mocht noemen. Bellingwolde, de verrassing van het toernooi, wist ZNC te verslaan. De andere kruisfinale ging tussen de kampioen van vorig jaar, WMC en VIBOA. Tot in de laatste seconden bleef die wedstrijd spannend. In de slotseconden wist VIBOA de 5 – 4 te scoren wat hen het recht gaf om in de finale tegen Bellingwolde aan te treden.

Weinig

De finale was evenzo spannend als de kruisfinales. Lang werd er gewacht op een beslissing. Het publiek was benieuwd of 3e klasser Bellingwolde de wisselbeker voor de neus van 1e klasser VIBOA weg zou weten te kapen. Ondanks dat er van niveauverschil weinig was te bespeuren, had VIBOA net dat beetje extra om de winst naar zich toe te trekken. De finale werd met 6 – 4 gewonnen. Uit handen van burgemeester Triemstra mocht de club uit Winsum de wisselbeker in ontvangst nemen, maar wel onder de voorwaarde dat ze als kampioen de eer van de provincie Groningen hoog zullen houden op het NK Beach Soccer, op zaterdag 23 juli in Scheveningen.